Gıdı sarkmasına doğal çözümler

Çene sarkması olarak ta bilinen gıdı sarkması ise cildin zamanla elastikiyetini gidermesi, ciltte kolajen kaybı ve yer çekimi kuvvetiyle gibi nedenlerden meydana gelir.

Gıdı sarkmasına doğal çözümler

Akşam Gazetesi'nden Yasemin Miras'ın yazısı...

Kadınlarımızın ortak sorunlarından bir tanesi olarak ortaya çıkmış olan Gıdı sarkması neden olur? Ve evde yapabileceğiniz doğal, ekonomik formüller nelerdir? Bu hafta sizler için araştırdık.

Çene altı bölgesindeki yağ dokusuna Gıdı denir. Çene sarkması olarak ta bilinen gıdı sarkması ise cildin zamanla elastikiyetini gidermesi, ciltte kolajen kaybı ve yer çekimi kuvvetiyle gibi nedenlerden meydana gelir.

NEDEN OLAN ETKENLER

- Yaş almamız

- Hareketsiz yaşam

- Genetik faktörler

- Obezite

- Güneş ışınlarının etkisi

- Sigara ve alkol tüketimi

- Yanlış uyku pozisyonu

LİMON KÜRÜ

Malzemeler:

• 1 adet limon

Uygulama: 1 adet limonu 3-4 yuvarlak dilime bölmekle işe başlanır. Bu yuvarlak dilimlerden bir tanesini alarak boyun bölgesine sürme işlemine başlanır. Uygulama esnasında boyun – gıdık bölgesini gergin tutmak için başı yukarıya doğru kaldırmakta fayda vardır.

4- 5 dakika limonla gıdık olan bölgeye masaj yaptıktan sonra en az yarım saat beklenmesi gerekir. Cilt, limonu emdikçe gerginleşecektir. Bu da boyun kısmında bulunan kas gruplarının çalışmasında etkili olacaktır.

Daha sonra cildi temizlemek mümkün olur. Bu işlem her gün, gıdık eriyene kadar yapılabilir. Gıdık eritmede etkili ve hızlı sonuç almak için bu işlemin yanı sıra gıdık egzersizleri yapmaya da özen göstermek gerekir.

YUMURTA BEYAZI KÜRÜ

Malzemeler:

• 2 adet yumurtanın beyazı

• 1 su bardağı süt

• 1 yemek kaşığı limon suyu

• 1 yemek kaşığı bal

• 1 çay kaşığı nane yağı

Uygulama: Gıdık eritmek için yumurta beyazı maskeyi de doğal yöntem olarak gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz. Yumurta akı cilde gerekli vitamin ve mineralleri sağlarken su tutmasını da engeller.

Yumurta beyazlarını bir kasede çırptıktan sonra içerisine süt ilave edilir. Daha sonra bal, nane yağı ve limon suyu da eklendikten sonra homojen bir kıvama gelmesi için karıştırılır.

Hazırlanan karışım boyun bölgesine güzelce sürülür. Bu maske yaklaşık 20-30 dakika sonra kuruyacaktır. Tamamen kuruduktan sonra ılık suyla yıkanır ve boyun bölgesi temizlenir. Bu maskeyi her gün uygulamaya uygundur.

Yasemin MİRAS / Akşam Gazetesi