G.Saray'a Anadolu Efes darbesi!

Beko Basketbol Ligi’nde Anadolu Efes, Galatasaray Liv Hospital’ı deplasmanda 78-67 yenmeyi başardı, rakibinden ilk yarıdaki mağlubiyetin rövanşını alırken, galibiyet sayısını 12’ye çıkardı.

G.Saray'a Anadolu Efes darbesi!

Sahada her şeyi rakibinden daha iyi yapan takım lacivert-beyazlılar’dı. Bunların en başında istek vardı, mücadele vardı. O istek Milano maçında galibiyete taşımıştı Efes’i, hatta Planinic son saniyede attığı mucize basketle sadece kendisinin değil, sanki takımının da üzerindeki ölü toprağını atmış, hücumda zincirleri kırmıştı. Efes’in 27-18 önde tamamladığı ilk çeyrekteki 3 sayı isabeti (5), Galatasaray’ın saha içi isabeti kadardı. Tabii ki bunda Doğuş ile başlayan, Birkan ile devam eden Arroyo baskısının da büyük rolü vardı. Ergin Ataman bu baskıyı kırmak için Ender’i oyuna alarak çift guarda dönse de, Efes savunma konusunda çok kararlıydı.

Dış şut katkısı alınamadı

İlk çeyrekte iyi katkı veren Planinic’in hızını Göksenin ile kesmeyi başarıp farkı 5’e indirse de, Galatasaray’ın olmazsa olmazlarından dış şut katkısı ne Erceg, ne Cenk, ne Macvan, ne Göksenin tarafından karşılanmayınca üstünlük Efes’in elinde kaldı. 20 dakikada rakibinden tam 11 fazla faul sayısını hanesine yazdırsa da sarı-kırmızılılar devreyi 42-35 geride kapadı.

Maçın geri kalanı ilk yarıdakine benzer bir görüntüde geçti. Galatasaray hücumda bir türlü sıcak eli bulamadı, Efes, Doğuş ile Arroyo’yu yine devreye sokmadı, ilk kez istikrarlı şekilde süre alan Birkan, takımının mücadele gücünü iki katına çıkardı, 3. çeyreği de 59-47 galip tamamladı. Savunmanın sertliği faul sayılarına yansımıştı Efes’te ama Kerem ile Bjelica’nın erken 4’lemesi bile sıkıntı olmadı. Cedi, Deniz gibi gençler görevlerini yaptı. Sonunda da bir derbiyi daha favori değil, sahada mücadele eden kazandı.

ÜMİT AVCI / SKORER



Konular Spor Haberleri