Gülşen'in yurt dışı yasağının kaldırılması talebi reddedildi

'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlamasıyla 3 yıla kadar hapsi istenen şarkıcı Gülşen bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Gülşen'in yurt dışı yasağının kaldırılması talebi reddedildi

Sözcü Gazetesi'nden Hayati Arıgan ve Fırat Fıstık'ın haberine göre Nisan ayında sahne aldığı mekanda sarf ettiği sözleri 4 ay sonra Tiktok’ta paylaşılan şarkıcı Gülşen önce tutuklanmış ardından da ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılmıştı.

Haftada bir karakola giderek imza veren Gülşen’in davası bugün İstanbul 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Mahkeme, Gülşen'in karakola imza verme zorunluluğunu kaldırırken yurt dışı çıkış yasağının devamına karar verdi. Bir sonraki mahkeme 21 Aralık’ta.

“GÜLŞEN ÇOK YIPRANDI”

Gülşen'in yurt dışı yasağının kaldırılması talebi reddedildi


Duruşma çıkışında mahkemenin kararını değerlendiren Avukat Celal Ülgen, şunları söyledi:

"Bütün duruşmalarda anlattığım şeyi tekrar ediyorum. Türkiye’de yargı bağımsız değil. Bu bağımsız olmayış, ağır ceza mahkemelerinden sonra asliye ceza mahkemelerine de sıçramış durumda. Zaten sulh ceza mahkemeleri özellikle atanmış mahkemelerdi, hakimlerdi.

Bugün en masum, en hak edilmiş bir yurt dışına çıkış yasağı talebi reddedildi. Örneği Türkiye içerisinde görülmüş şey değil.

CMK 100. maddesinde tutuklama varsayılır diye sayılan, yasa maddesinde olmayan bir suçtan dolayı tutuklama yok ama onun yerine yurt dışına çıkış yasağı var.

Gülşen maddi ve manevi çok yıprandı bu davada. Mümkün olduğu kadar sessiz kalmaya çaba gösteriyoruz ama buna karşın gördüğümüz muameleye bak."

GÜLŞEN’İN YAKINLARI BASIN MENSUPLARIYLA TARTIŞTI

Öte yandan Gülşen, duruşmanın ardından açıklama yapmadan adliyeden ayrılırken şarkıcının menajeri ve ağabeyi görüntü almak isteyen basın mensuplarını engellemeye çalıştı.

Konular Gülşen