Hababam'a dava şoku!

Hababam Sınıfı mahkemelik. ‘Hababam Sınıfı' oyuncuları Ahmet Arıman, Teoman Ayık ve Tuncay Akça'ya, Rıfat Ilgaz'ın Ailesi 3 bin liralık tazminat davası açtı. Gerekçe ise oyuncuların ‘Hababam Sınıfı Vokal Grubu' olarak faaliyet göstermesi oldu.

Hababam'a dava şoku!

Akşam Gazetesi'nden Neslihan Keskin'in haberine göre Rıfat Ilgaz'ın ailesi, şaire ait 'Hababam Sınıfı' markasını, 'Hababam Sınıfı Vokal Grubu' adı altında kullanarak marka hakkına girdikleri iddiasıyla 'Hababam Sınıfı' filmi oyuncuları Ahmet Arıman, Teoman Ayık ve Tuncay Akça'ya dava açtı.

İddiaya göre oyuncular, Rıfat Ilgaz'ın ailesine ait 'Hababam Sınıfı' markasını iltibas (Birbirine çok benzeyen iki şeyin karışması) oluşturacak şekilde eserin mirasına saygısız davranarak 'Hababam Vokal Grubu' olarak faaliyet gösterdi.

Teoman Ayık, 'Hababam Vokal Grubu' markasını tescil ettirmek için Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvurdu, ancak başvurusu 'Hababam Sınıfı' markasıyla benzerlik taşıdığı için reddedildi.

Ilgaz'ın ailesi, şimdilik 3 bin lira maddi tazminat ile 'Hababam Vokal Grubu' adlı sitelere erişimin engellenmesini talep etti.

Hababam'a dava şoku!