Hazal Kaya'dan "Aşk-ı Memnu" itirafı

Ünlü oyuncu Hazal Kaya, Gzone Magazin'in Instagram canlı yayınına konuk oldu. Kaya, oğlu Fikret Ali'yle geçirdiği koronavirüs günlerinden rol aldığı dizilerde yaşadıklarına kadar samimi itiraflarda bulundu.

Hazal Kaya'dan "Aşk-ı Memnu" itirafı

Hazal Kaya'nın açıklamalarından satır başları...

"Korona günleri sağlıklı beslenme, spor yapma, senaryo çalışma şeklinde hareketli geçti. Fiko'yla hayat çok güzelmiş. Bu aylarına sette olduğum için şahit olamayacaktım. Onunla vakit geçirme fırsatı bana iyi geldi. Bana kalsa lohusayım diye rahat rahat yiyecektim. Ancak senaryo olduğu için doğum kilolarımı vermek için dikkat ettim.

Aşk-ı Memnu'da ilk duygum Selçuk Yöntem'in babamı oynamasına heyecanlanmamdı. 'Nasıl oynarım, ne yapacağım?' demiştim. Ama dünya tatlısıdır benim için çok büyük şans oldu. Bir ara izliyordum diziyi. Her sene üç beş kere yayınlandığı için yakaladığımda izliyorum. Ama hiç baştan sona oturup izlememiştim. Hamileyken izledim. Ali'yle oturduk baştan sona izledik ve fikrim çok değişti.

Ben izlerken 10 sene için kendimi sevmeyi öğrenmişim. Eskiden çok yargılardım kendimi, 'Ne tatlıymışım' diyerek duygulandım. Nihal'e de bakış açım değişti. Oynarken seyirciden etkilenip ben de sinir oluyordum. Çok uzun süre antipatik geldi. Ama baştan sona izleyince fark ettim, Nihal'e başka hiçbir seçenek bırakılmamış. 'Ne yapıyorsunuz siz bu kıza ya?' dedim izlerken.

18 yaşında bir kız bara gidiyor. Barın kapısında Behlül yakalıyor eve getiriyor. Sanki kötü yola düşmüş gibi bir tavır evde. 'Bunu babana nasıl söyleyeceğiz?' filan. Ya bara gitmek istemiş kız ne istiyorsunuz kızdan?

Nihal'i Behlül'e mecbur eden de Adnan kızı. Kızın evden burnunu çıkarmasına izin vermiyorlar. En büyük kurban Nihal dizide.

'Adını Feriha Koydum' benim için bir iddiaydı. Çünkü Aşk-ı Memnu çok başarılı olmuştu, o yüzden bu diziye çok gergin başladım. 'Ya başarılı olamazsam?' korkusu vardı. Orada da ekip çok sağlamdı biraz onlara sığındım. Feriha'yı ilk okuduğumda çok klasik bulmuştum. İki üç kere reddetme teşebbüsünde bulundum. Beni gaza getirdiler çok iyi olacak diye. Gerçekten de öyle oldu. 

'Shamless' paralı kanalda yayınlanan bir diziydi. Amerika'nın da ulusal kanalında öyle bir diziyi yayınlayamazlar. Biz de ulusal kanala 'Bizim Hikaye'yi uyarladığımız için, ana hatlarıyla bazı hikayeyi kullanabildik.

Dizinin çıkış noktası; 'Bu aileden dünyanın her yerinde var. Buraya gelse buradaki ailenin başına neler gelirdi?' sorusuydu. Biz burada hayatın zorluğunu anlattık."

Kaya’ya katıldığı yayında bir izleyici tarafından, “Çocuğun LGBTİ+ olsa ilk tepkin ne olurdu?” sorusu yöneltildi. Kaya, bu soruya karşılık, “Bir tepkim olmazdı. Beni ilgilendirmez çünkü” dedi.

 

Kaya, şöyle devam etti: "Benim ne tepkim olabilir, o benden başka birisi. Çocuklarımızla ilgili bunu anlamak zorundayız. O benden başka bir birey, ben değilim o. Onu yönlendirmek haddim değil. Ben ona ancak yol arkadaşlığı yapabilirim. Bir ihtiyacı olursa yanında olabilirim. Yani hiçbir tepkim olmazdı, çünkü haddim değil buna bir tepki vermek.”

Kaya'nın bu açıklaması Twitter'da TT oldu.

GZONE

Konular Hazal Kaya