Hıncal Uluç'tan TRT'ye ağır salvo!

Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç TRT'ye yüklendi. Uluç "TRT Müzik çalışanlarının maaşlarını ödeyen tam 81 milyon insanı eşek yerine koymalarına tahammül edemedim" ifadelerini kullandı.

Hıncal Uluç'tan TRT'ye ağır salvo!

Hıncal Uluç'un hedefinde bugün TRT Müzik kanalı vardı. 

Uluç, "Bravo TRT Müzik!.. İşte bu!.." başlıklı yazında, "Abartmıyorum.. Tam 81 milyon.. Yeni doğmuş, kuvözdeki bebekler, yoğun bakımda bitkisel hayat yaşayan beyni durmuş yaşlılar dahil herkesten, ama herkesten vergi alıyor TRT." ifadelerini kullandı. 

TRT'YE YÜKLENEN ULUÇ ŞUNLARI YAZDI: 

Durup dururken mesajlar yağmaya başladı, cebime.. Aileden.. Kardeşlerden.. Önce Kemal.. Sonra Serpil.. Hatta bana bugüne dek bu konuda tek mesaj atmayan Öcal Ağbimden.. 

"TRT Müzik'te şu program var, şu gün şu saatte. Haberin olsun.." 

"TRT Müzik'te yeni bir program başladı. Harika.." 

"TRT Müzik'te bir yığın yeni program var. Hepsi çok güzel.." 

Önce aldırmadım. Çünkü TRT Müzik'ten umudumu kesmiş, açmaz olmuştum. Sabah kahvemi içerkenki gazetemi okuma sırasında ve asıl öğleden sonraki ortalama 3 saatlik okuma saatlerimde TRT Müzik hep açık olurdu. 

Evde sessizliği sevmem bir.. Loşluğu sevmem iki.. Hele de okurken. Fonda bir müzik olmalı.. Salon da ışıl ışıl.. Okurken gündüzleri bile iki spot lambası tepemde yanar, öylesi..

Müziğin sesi ve o ışıklar ruhumu aydınlatır, keyfimi yukarda tutar.. 

Ama TRT Müzik giderek keyfimi kaçırmaya başladı.. 24 saat klip yayınlayan televizyon, durmadan tekrar yayın yapar mı?.

Nasreddin Hoca, "Eski ayları kırpar kırpar yıldız yaparlar" demiş. Bunlar TRT'nin o bitmez tükenmez arşivinden kırpmaya dahi üşeniyorlar ve nasılsa yaptıkları bir kırpığı on defa yayınlıyorlar.. 

Takıldım ya. Bakmaya başladım. Baktıkça, TRT'nin, vergileri ile o yayınların masrafını ve o TRT Müzik çalışanlarının maaşlarını ödeyen tam 81 milyon insanı eşek yerine koymalarına tahammül edemedim. 

Abartmıyorum.. Tam 81 milyon.. Yeni doğmuş, kuvözdeki bebekler, yoğun bakımda bitkisel hayat yaşayan beyni durmuş yaşlılar dahil herkesten, ama herkesten vergi alıyor TRT. 

O bebeğin kuvözünü ısıtan ve aydınlatan elektrikten komisyon alıyor. O yaşlının nefes almasını sağlayan makinenin kullandığı elektrikten komisyon alıyor. Hayatında televizyon görmemiş köylünün evindeki 60 mumluk ampulü yakan elektrikten komisyon alıyor.. 

Bu ülkede televizyon vergisini ödemeyen hiç ama hiç kimse yok.. Şu TRT Müzik yazısını yazarken bile TRT Müzik dahil, adında TRT olan her ama her kurumun masraflarını ve maaşlarını ben ödüyorum, bilgisayarımın kullandığı elektrik üzerinden.. Öyle bir yasası var TRT'nin.. 

Sebep!. TRT Anayasal bir kamu kuruluşu..

YAZININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ

Konular TRT Hıncal Uluç