İftar sofrası kurulmayacak, gıda paketi dağıtılacak

Bu yılın ramazan teması, “Sorumluluk Bilinci” olacak. Toplu ibadet yapılamayacağı için Diyanet TV üzerinden 30 gün tilavet yapılacak. Yardımlar, ihtiyaç sahiplerine paketlerle ulaştırılacak

İftar sofrası kurulmayacak, gıda paketi dağıtılacak

Sabah Gazetesi'nin haberine göre Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2020 yılı Ramazan ayı temasını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Erbaş, 23 Nisan Perşembe akşamı kılınacak teravih namazının ardından 24 Nisan Cuma günü tutulacak ilk oruç ile Ramazan ayına girilmiş olacağını söyleyerek, bu yılın temasını da "Ramazan ve Sorumluluk Bilinci" olarak belirlediklerini kaydetti.

MUHASEBE ZAMANI

İnsanlığın, Allah'ın varlık ve tabiat için koyduğu ölçülerin bozulmasındaki sorumluluğunu muhasebe etmek zorunda olduğunu söyleyen Erbaş, modern zamanlarda insanlığın vahim bir hata olarak sorumluluklarını unutur hala geldiğine dikkati çekerek, "İnsanlık, Allah'ın varlık ve tabiat için koyduğu ölçülerin bozulmasındaki sorumluluğunu muhasebe etmek zorundadır" ifadelerine yer verdi. Ramazan öncesi kan bağışına davet eden Erbaş, Diyanet TV'de programların, Kovid-19 salgınına karşı alınan tedbirleri dikkate alarak planladıklarını ifade etti.

Başkan Erbaş, Diyanet TV aracılığıyla 30 farklı hafız tarafından tilavet yapılacağını kaydetti.

Erbaş, iftar sofraları kurmak yerine; iftar ve yardım paketleriyle ihtiyaç sahiplerine ulaşacaklarını, Diyanet Vakfı'na yapılan bağışlarla kesilen adak kurban etlerini dağıtarak 152 bin 500 aileye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

TERAVİH CAMİDE KILINMAYACAK

Camilerde teravih namazı kılınıp kılınmayacağına yönelik soruyu da cevaplayan Başkan Erbaş, "Teravih namazlarını bu Ramazanda maalesef camilerde kılamayacağız. Evlerinde herkes ailesi, eşi, çocuklarıyla teravih namazlarını kılabilir" dedi.