İki Gökçe Kırgız'ın cephesinde sular durulmuyor! Yeni dava yolda

Gökçe Kırgız Durukan, kendi adı üzerinden haksız kazanç elde ettiğini iddia ettiği Gökçe Kırgız Taner'e dava açmış ve bu davayı kazanmıştı. Gökçe Kırgız Durukan bu süreçte yaşadıklarını ilk kez anlattı.

İki Gökçe Kırgız'ın cephesinde sular durulmuyor! Yeni dava yolda

"Kalbime Gömerim O Zaman" isimli şarkısıyla şöhreti kazanan Gökçe Kırgız Durukan, marka haline getirdiği isminden haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla Gökçe Kırgız Taner'e dava açmış ve bu davayı kazanmıştı. Haberler.com'dan Melis Yaşar'a röportaj veren Gökçe Kırgız Durukan, süreç hakkında konuştu.

Gökçe Kırgız Durukan, yıllardır yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Şarkıdan dolayı Gökçe Kırgız adı duyuldu. Şarkının yayılmasıyla 'Bu eser benim' diyen bir sürü insan ortaya çıktı. Şarkıyla ilgili ilk Çağlayan Topaloğlu ile eser tespitten dolayı davalık oldum. O devam ederken Almanya'da yaşayan bir beyefendi şarkı sözlerinin kendisine ait olduğunu söyleyerek bize dava açtı. Bu dava 7-8 yıl sürdü. Davadan çıkan kararda ise sözler Almanya'daki beyefendi de beste ise bende kaldı."

Kırgız, "Ben 2020 yılında dava açabildim. Başka birisini taklit ettiğim gerekçesiyle sosyal medya hesabımın kapatılması bu davayı açmamda tetikleyici oldu. Karşı taraf beni çok kaşıdı. Keşke o programa bağlanıp gerçek Gökçe Kırgız olduğumu söyleyebilseydim. En büyük pişmanlığım o kanala ulaşamamak oldu. Benim olan bir şeyi çalmakla suçlanıyordum.

Merve Doğan'la hiçbir iletişimim olmadı ama benim adımla sahneye çıkmaya devam edince itibar edilmemesi gerektiğine dair açıklamalar yaptı. O da işlerine engel olduğumu belirterek bana ihtar çekti. Benim açtığım dava 3,5 yıl sürdü. Ben hem tazminat davası hem de marka hakkına tecavüzden dolayı dava açmıştım. Benim asıl istediğim bu sektörde adımın başkası tarafından kullanılmamasıydı. Kendisi şu an Gökçe Kırgız Taner adını kullanacak ama aynı sektörde olmamız sıkıntı. İsmi böyle kullanmak istediği için yeniden dava açacağız." şeklinde konuştu.