İki Güney Koreli futbolcuyu Türkiye vaadi ile dolandırdılar!

İki Güney Koreli futbolcu, Nijeryalı sahte bir menajerin “Boluspor’a transfer olma” sözüne inanıp, 17 bin Euro kaptırdı.

İki Güney Koreli futbolcuyu Türkiye vaadi ile dolandırdılar!

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman'ın haberine göre futbolda son yıllarda çok görülen uluslararası dolandırıcılık vakalarına bir yenisi daha eklendi. İki Güney Koreli futbolcu, Kim Donghui ile Oh Mintaek, kendisini menajer olarak tanıtan Samuel K. isimli Nijeryalı'nın Boluspor'a transfer olma vaadine inanıp, 17 bin Euro ödeme yaptılar.

SAHTE BELGE GÖNDERDİ

Samuel K. iki futbolcuya hazırladığı sahte transfer belgelerini gönderdi ve Türkiye'ye çağırdı. Ancak Türkiye'ye gelen Donghui ile Mintaek, Samuel K.'yı verdiği adreste bulamadı ve bunun üzerine Bolu'ya giderek, burada herşeyin sahte olduğunu öğrendi.

BEŞ YIL HAPSİ İSTENDİ

Donghui ile Mintaek'in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusu ile kimliği tespit edilen Samuel K. gözaltına alındı. Ancak 5 yıla kadar hapsi istenen Samuel K. suçlamaları reddetti ve iki Koreli'yi tanımadığını söyledi. Samuel K., Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Konular Spor Haberleri