İlker Aksum: "25 yılımızı verdik ayıptır"

Sevgilisi Şeyma Şener'le önceki gün Akmerkez’de sarmaş dolaş görüntülenen İlker Aksum, yapımcıların sosyal medya takipçi sayısına göre başrol oyuncuları seçtiği iddiası hakkında konuştu.

İlker Aksum: "25 yılımızı verdik ayıptır"

Milliyet Gazetesi'nden Umut Ünver'in haberine göre sevgilisi Şeyma Şener'in alışveriş yaptığı sırada soruları yanıtlayan İlker Aksum, "BKM'yle 'UFO' isimli bir film çekimi için Adana'ya gideceğim. Gençlik filmi, çok güzel bir film. Ben ve Dolunay Soysert var, ondan sonrası tamamen gençler ama çok tatlı gençler" şeklinde konuştu.

İlker Aksum: "25 yılımızı verdik ayıptır"

49 yaşındaki sanatçı, "Adana’da Tarsus-Mersin arası motosiklet yarışı yapan gençler varmış, National Geographic bunların belgeselini çekmiş, Necati Akpınar da 'biz bunu film yaparız' diyor ve öyle başlıyor macera" dedi.

İlker Aksum, yapımcıların sosyal medya takipçi sayısına göre başrol oyuncuları seçtiği iddiaları hatırlatılınca çarpıcı açıklamalarda bulundu. Deneyimli oyuncu, "Bu uzun bir mevzu. Benim gibi kariyer sahibi olmuş birisini, bir yapımcı 'Instagram'da kaç takipçisi var' diye bakıp ona göre seçiyorsa yürüsün gitsin. Yeteneği ne yapacağız, ahlakını ne yapacağız, disiplini ne yapacağız? Orada 1,5 milyon takipçisi var diye oyuncu mu olacak? Buna mı geldik? Bizim için de bunu yapıyorlarsa, 25 yılımızı verdik ayıptır yani. Sosyal medya ile ilgilenmiyorum, kaç tane takipçim olduğunu bilmiyorum. Peki şu iddiaya geliyorum; 4 milyon takipçisi olan birisine film yapıyorlar, gişe 300 bin, konu kapanmıştır. 20 milyon takipçisi var dizi yapıyor ve final, ne oldu şimdi?" ifadelerini kullandı.

İlker Aksum, "Seyirciye şunu mu diyoruz; 'Bunun 20 milyon takipçisi var neden seyretmiyorsun?' Böyle bir şey yok. Sosyal medyanın gücünü de kabul ediyoruz, ona göre hareket edeceğiz ama buna göre iş yapmayacağız. Binnur Kaya’nın Instagram'ı yok, bitti” dedi.