İslamiyet’te bu olur mu?

Namaz bozulmasın diye öldü!..."Namaz bozulmasın" diye, kalp krizi geçiren adam ölüme terkedilir mi?

İslamiyet’te bu olur mu?

Erzurum'da dün öğle namazı sırasında bir vatandaşın kalp krizi geçirerek ölmesi üzerine başlayan "Namaz bittikten sonra müdahale tartışmasına" Erzurum Merkez Vaizi Ramazan Çiftçi, açıklık getirdi. Çiftçi, namazı bozmayarak kalp krizi geçiren vatandaşa namaz bittikten sonra müdahale ettikleri ileri sürülen cemaatin yanlış yaptığını belirterek, "Acil durumlarda namaz bozulur" dedi.

Taşmağazalar semtindeki Şafiler Camii'nde öğle namazı kılarken kalp krizi geçiren 75 yaşındaki Hilmi Gürsoy'un ölümünün ardından Erzurum'da "Namaz sırasında nasıl müdahale olur" tartışması başladı. Cemaat namaz bozulmaz düşüncesiyle acil durumdaki vatandaşa namaz bittikten sonra müdahale ederken, Erzurum Merkez Vaizi Ramazan Çiftçi, bu düşüncenin yalnış olduğunu ve ayetlerle de acil durumda namazın bozulabileceğini ifade etti. Çiftçi, şöyle konuştu:

"Bu tür olaylarda dini bakımdan ölçü şudur. Eğer kişi ya da kişilerin hayatı söz konusuyla namaz bozulur. Bu kalp krizi de olabilir yangın da, deprem de. Bu olayda namaz bozulup, hemen yardım istenmesi gerekir. Camilerdeki din görevlilerini bu konuda hassas olmaları gerekir. Bir vatandaşın canını kurtarmak için namaz bozulur. Bu bir farklı olayda olabilir. Örneğin bir yılan size ısıracaksa, namaz bozulur".

İHA

Konular Eski Arşiv