İstanbul'da güneşi gören sokağa çıktı!

“Gerekmedikçe çıkmayın” çağrılarına rağmen İstanbul’da dün de sokaklar doldu. Özellikle banka önlerinde uzun kuyruklar oluşurken, sosyal mesafe kuralına da uyulmadı. Vatandaşlar sokağa neden çıktıklarına ilişkin söyledikleri ortak gerekçe, “Otur, otur zaman geçmiyor, sıkıldık!” oldu.

İstanbul'da güneşi gören sokağa çıktı!

Milliyet Gazetesi'nden Gökhan Kam'ın haberi...

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün yayılmasını engellemek için “İkametlerinizde kalın” çağrılarına rağmen İstanbul’da binlerce vatandaş dün de sokakları doldurdu. Gerekçe, “Otur, otur zaman geçmiyor, sıkıldık!” oldu.

Her zaman kalabalık olmasına alıştığımız Kadıköy sokakları çok sakin. Bahariye caddesine doğru yürüdüğümüzde yoğunluğun biraz arttığını gördük. Bahariye’den tarihi Kadıköy bit pazarına doğru geldiğimizde ise sokakta birkaç kişinin dışında kimseyi göremedik. Bit pazarı esnafı Mahmut Yılmaz, “1,5 aydır burası bu şekilde. Önceden ortalama 3-4 bin insan geçerdi. Şimdi günde toplasan 50 kişi ancak geçiyor” dedi.

Uyarıları dinlemediler

Zeytinburnu sahilinde yasak olmasına rağmen gezen vatandaşların yanı sıra oturup sohbet edenler de çoğunluktaydı. 'Gerekmedikçe çıkmayın' çağrılarına rağmen birçok vatandaş 58. Bulvar’ı doldurmuştu. Özellikle banka önlerindeki sıralarda sosyal mesafeye uyulmadığını gördük. Başka detay ise caddedeki börekçide vatandaşların maskesiz ve sosyal mesafe kuralına uymayarak börek yiyip çay içmesiydi. Cadde üzerinde sokağa çıkmaları yasak olmasına rağmen çocuklar ve 65 yaş üzeri vatandaşların da olduğunu gördük. 

İstanbul'da güneşi gören sokağa çıktı!

Polis ekiplerinin sosyal mesafeye ve maske takma zorunluluğu nedeniyle vatandaşları uyarısına ise aldırış eden yoktu.

Zeytinburnu’ndan sonraki adresimiz Eminönü. Eminönü Meydanı’nda gün boyu trafik sıkışıklığı yaşandı. Arabalı vapur kuyruğu bile vardı. Dışarıya çıkması yasak çocukların etraftaki zabıta ve polislere rağmen alt geçitte ve sahilde dilendiğini gördük. Tahtakale’de ise neredeyse yürümek zor. Sosyal mesafenin hiçe sayıldığı Tahtakale’de bulunan bir tarihi kahvecinin önünde oluşan uzun kuyrukta sosyal mesafe kuralı tamamen unutulmuş durumda.

Beyoğlu aynı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün sosyal medyadan bir fotoğraf paylaşarak “İstiklal Caddesi, bugün iyi bir görüntü vermedi. Bir kareye bu kadar insan girmesi için çok erken” diye uyarıda bulunmuştu. Ancak Bakan Koca’nın uyarısına rağmen dün de İstiklal Caddesi yoğundu. Polis ekipleri ise cadde üzerinde anonslar yaparak vatandaşları sosyal mesafeye uymaları konusunda uyarıyordu. 

İstanbul'da güneşi gören sokağa çıktı! - Resim : 2