İZMİR SEFERİHİSAR'DA YANGIN

İzmir'in Seferihisar ilçesinde otluk alanda çıkan, ormanlık alana sıçrayan yangının şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyüme eğilimi gösterdiği ve yerleşim birimlerini tehdit ettiği bildirildi.

İZMİR SEFERİHİSAR'DA YANGIN

Seferihisar ile Doğanbey Körfezi arasındaki otluk alanda başlayan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 yer ekibine bağlı 300 işçi, 30 arazöz, 11 dozer, 9 uçak ve 4 helikopterle müdahale etmeye çalışıyor.

Doğanbey Eski Köy tarafına ilerleyen yangın nedeniyle Seferihisar Belediyesi, anonslarla vatandaşları, evleri boşaltmaları konusunda uyarıyor.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı açıklamada, rüzgarın çok sert esmesi nedeniyle yangının büyüdüğünü belirterek, alevlerin Doğanbey köyü yakınındaki Eski Köy tarafına ilerlediğini, buradaki yerleşim birimlerinin boşaltılmasına başlandığını bildirdi.

İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi de şiddetli rüzgarın etkisiyle yangının büyüdüğünü ve yerleşim yerlerini tehdit ettiğini söyledi.

ALEVLER, YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT EDİYOR

Alevler yangının başladığı yere yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Doğanbey Köyü ile Ömür Tatil Beldesi’ndeki tatil sitesine kadar ulaştı. Jandarma araçları ile belediye hoparlörlerinden anonslar yapılarak, buralarda oturanların evlerini boşaltmaları istendi.

Yangın nedeniyle, Ürkmez- Seferihisar karayolu da trafiğe kapatılırken, ulaşım, eski yoldan veriliyor.

Alevlerin yola ve yerleşim yerlerine kadar inmesi üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli 100 orman işçisi, İzmir Büyükşehir, Seferihasar, Urla Güzelbahçe, Selçuk Belediyesi itfaiye ekipleri de arazözlerle müdahalede bulundu. Söndürme çalışmalarına köylüler de destek veriyor.