Japonlar 319 kilo radyasyonlu et yemiş!..

Deprem sonrasında Japonya’daki yiyecek sıkıntısı nedeniyle depremzedeler buldukları yiyecekleri tüketmişlerdi.

Japonlar 319 kilo radyasyonlu et yemiş!..

Japonya’da perakende et satışı yapan ikinci büyük şirket olan Aeon Co yönetimi, radyoaktif madde içeren yemle beslenmiş sığırların etinin satıldığını fark ettiklerini açıkladı.

Böylece 11 Mart’taki deprem ve tsunami sonrasında Fukuşima Dayçi Nükleer Santralı’nda meydana gelen sızıntının neden olduğu süt, çay, sebze gibi radyasyonlu gıda ürünlerine bir yenisi daha eklenmiş oldu.

BAŞKENTTE SATILMIŞ

Şirketten yapılan açıklamada, Fukuşima Bölgesi’ndeki sığırların hükümetin belirlediği sınırların üzerinde radyoaktif madde içeren yemle beslendiği belirtildi.

Açıklamaya göre 27 Nisan ila 20 Haziran tarihleri arasında, başkent Tokyo ile Kanagawa ve Çiba’da normalin üç ila altı katı sezyum içeren yemlerle beslenen sığırlardan elde edilen 319 kilogram et satıldı.

Şirket, bundan böyle Fukuşima başta olmak üzere tüm bölgelerden gelen etlerde çok sıkı denetim yapılacağını vurgularken, bir bakan Fukuşima’dan et naklini yasaklamayı planladıklarını söyledi.

Tarım bakanlığından bir yetkili yukarıda belirtilen miktarda radyoaktif madde içeren etleri birkaç kez tüketmenin sağlık açısından ciddi bir tehdit oluşturmadığını iddia etti.

Ancak bu açıklama hükümetin konuya ilişkin yeterli önlemleri almadığını düşünen çevrelerin öfkesini dindirmedi.