Katı Yiyeceklere Başlama

Katı Yiyeceklere Başlama

Katı Yiyeceklere Başlama

1. Bebeğinizin hazır olduğundan emin olun. Amerikan Pediatrik Akademisi, bebeğinizi katı yiyeceklere alıştırmadan önce en azından 4 veya 6 aylık olana kadar beklemenizi tavsiye ediyor. Bu zaman zaafında, bebeğiniz katı yiyeceklere hazır olduğunun işaretlerini göstermeye başlayacaktır. Destek olmadan dik oturmaya başlar, bazı küçük nesneleri tutup olabilir ve akşam yemeği tabağında ne olduğuyla oldukça fazla ilgilidir. Her bebek farklıdır: katı yiyeceklerle tanıştırmak için keyfi bir zamana karar vermeden önce, bebeğinizin katı yiyeceklere hazır olduğunun işaretlerini izlemek çok önemlidir.

2. Yavaşça ilerleyin, siz ve bebeğiniz, mutfak ile ilgili zevkin bütün bu yeni dünyasını keşfetmek için çok fazla zamana sahipsiniz. Başlamak için bebeğinize çok küçük miktarda yiyecek sunun ( yarım çay kaşığı veya biraz daha fazla). Bebeğinize çeyrek kupa veya bu kadar yiyecek verene kadar, bebeğinize teklif ettiğiniz miktarı yavaşça arttırın.

3. Bebeğinizin ilk yılı boyunca, ilk olarak anne sütü veya mama gelir. Yeterli süt miktarına sahip olması, emziriyorsanız, bebeğinizin ilk yılı boyunca en önemli yiyecekleri alması için katı yiyecekleri teklif etmeden önce bebeğinizi emzirin veya besleyin.

4. Bir tek en iyi --- katı kural--- yiyecek gelişme metodu yoktur. Bebeğinizin hoşlandıkları, hoşlanmadıkları, aleninizin alerjik / astım geçmişi ve zaman bebeğinize hangi yiyeceği teklif ettiğiniz üzerine büyük bir rol oynamaktır.