Kayahan'ın davasında son söz...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avrupa Müzik ile sanatçı Kayahan arasındaki davada son sözü söyledi

Kayahan'ın davasında son söz...

Dava konusu olan eski albümlerin süreli sözleşmeler sonucunda Kayahan’a geri döndüğünü belirten Avrupa Müzik’in iddialarını cevaplayan Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, basın açıklamasında, dava konusu olan albümlerin bugünkü hak sahipliğiyle ilgili yaptığı incelemeyi anlatırken sonuç bölümünde şu ifadeleri kullandı:

“Sonuç olarak 5846 sayılı kanunun 18. maddesi gereğince ‘Bir eserin yapımcısı veya yayımcısı, ancak eserin sahibi ile yapacağı sözleşmeye göre mali hakları kullanabilir’. Ayrıca kanunun 59. maddesinde eser sahibinin mali bir hakkı bir süre için devretmiş olması halinde sürenin geçmesiyle ilgili hakkın, sahibine geri döneceği hüküm altına alınmıştır. Bu kapsamda Kayahan Açar’ın eser sahibi ve icracı olarak, yapımcıya devrettiği haklar sözleşmede öngörülen sürenin sonunda Kayahan Açar’a geri dönmüştür. Yapımcının bağlantılı hak sahipliği ise eser sahibinin hak sahipliğini engelleyemez. Bu nedenle iflas eden şirketler aleyhine haciz takibinin başlatıldığı tarihte bahse konu yedi adet yapım üzerinde söz konusu yapımcı firmaların mali hak sahipliği  bulunmamaktadır.”

Kayahan’ın, eski albümlerinin iflastan satılmasına karşı açtığı davanın lehine sonuçlanmasının ardından yaptığı açıklamalara Avrupa Müzik ve Süper Müzik’in ortaklarının vekili karşı çıkmış, davanın Yargıtay aşamasında devam ettiğini belirtmişlerdi.

Habertürk


 

Konular Müzik