KEL BAŞA ŞİMŞİR TARAK

"Böyle TFF'ye böyle profesyonellik!.. Bir şeyler yazıyorsanız eğer, hem doğru olacak hem de vatana millete bir fayda sağlayacak"... Tahir Kum yazdı!..

KEL BAŞA ŞİMŞİR TARAK

Bir şeyler yazıyorsanız eğer, hem doğru olacak hem de vatana millete bir fayda sağlayacak...
Tıpkı geçen hafta bizim ünlü sanatçı Alişan’ın 2. Lig ekiplerinden Tepecikspor’da ‘hangi şartlarda’ top oynadığını gündeme getirdiğimiz gibi...

Peki, ne oldu?
Haberi yayınladığımız gün, o ana kadar imza töreninde dahi forma giymeyen, antrenmanda dahi  topa dokunmayan Alişan ilk kez yeşil sahalara indi ve idman yaptı.
Fena mı oldu?

Neymiş efendim, Alişan askerlikten yırtmak için böyle bir yol seçmişmiş...
Neymiş efendim, Tepecikspor bu zihniyette bir futbolcuya kapılarını açarak ona prim tanımışmış.
Alişan’ın, Tepecikspor’un ne günahı var?
Talimat ne diyor?
“Bir profesyonel futbolcu Süper Lig, Bank Asya 1. Lig veya 2. Lig kulüplerinden birinde yer alır ve bir sezon içinde  de en az 12 karşılaşmanın kadrosunda bulunursa, askerliğini 38 yaşına kadar tecil ettirebilir.”

Eee o zaman? Alişan’a isyanınız niye? Oynar mı, oynar. Her ne kadar 35’inde profesyonelliğe adım atsa da(!)çocuk bugüne kadar tam 4 transfer yapmış!
Kaldı ki TFF’nin talimatlarında, Alişan’ın Tepecikspor’da olmasını ve bu şekilde askerlik tecil hakkından yararlanmasını engelleyecek hiçbir hüküm de yok.
“Yine de tuhaf” diyorsanız, o tuhaflık Alişan’da değil, o ve onun gibilerine bu imkânı veren TFF’nin talimatlarında olmalı.

Siz sanmayın ki bu yolun yolcusu, tek uyanık sadece Alişan... Daha nice Alişan’lar var o ligde! Alişan kadar  olmasa da makam, mevki sahibi, 110 kiloluk, 35’inde futbolcu olmaya karar vermiş çiçeği burnunda birçok oyuncu ‘lisanslarıyla’ top koşturuyor!
Ama bizim bunlara “Dur” diyebilecek bir federasyonumuz yok...
Çünkü bizim, işine geldiğizaman talimatları revize eden, ama işine gelmediği zaman (tıpkı bu durumda olduğu gibi) üç maymunu oynayan bir federasyonumuz var.
TSK’nın gerçek profesyonel futbolcular için sağladığı bu imkânın suiistimal edilip edilmediğini kim gözetleyip denetleyecek?

3. Lig’de birçok gerçek profesyonel oyuncunun askerlik tecil hakkının olmadığı bir futbol dünyasında; sanatçıya, şovmene, göbeklilere, sayısı 100’ü aşmış, 35’inde profesyonelliğe adım atmış bu tip insanların bu talimatı  suiistimal etmesine kim “Dur” diyecek?
İSKİ mi, İGDAŞ mı, kim?
Sergen’in teknik direktörlük lisansı için ortaya atılan "Göstermelik görev alıyor” iddialarına karşılık, “Üç ayrı zamanda gizli olarak denetlemesi yapılacak, antrenmanda bulunmadığı takdirde lisansı iptal edilecek” diyen TFF, acaba aynı hassasiyeti neden bu konuda da gösterememektedir?

Sözün özü...
Her ne kadar Alişan bizlere ‘kelebeklerle’ cevap vermeye çalışsa da biz haberimizin arkasındayız ve takipçisi  olmaya devam edeceğiz. Sırf bu yüzden de bayram sonrası mesaimizin ilk saatlerini Alişan’ı izlemeye ayırdık.
Gerçekten de iddia edildiği gibi, basın tarafından görüntülenen antrenman, acaba onun ilk ve son antrenmanı mıydı?
Dolayısıyla başka bir idmana daha gitmeye karar verdik. Salı günüydü ve Tepecikspor’un antrenmanı 13.00’teydi. Zaman, izlemem açısından uygundu.
Ve o saatlerde Alişan’ı görme fırsatı bulduk.
Gerçekten gününde ve formdaydı... Döktürüyordu...
Ancak takım arkadaşlarıyla arasında küçük bir fark vardı.

Takım arkadaşlarının idmanda hünerlerini sergilediği saatlerde, ünlü sanatçımız Show TV’deki ‘Her Şey Dahil’ adlı programda döktürüyordu!
Ne diyeyim?
Böyle TFF’ye, böyle profesyonel futbolcu!

2010 ÖSS SORUSU!
“Basın toplantısıyla TFF’yi adeta bombardımana tutan Yıldırım Demirören ile TFF Başkanı Mahmut Özgener’in
devre arasında Antalya’da başlayan yemek muhabbetlerinin her hafta mutat bir şekilde sürdüğü ortaya çıktı...”

“TFF Başkanı Mahmut Özgener, teknik direktör Mustafa Denizli ile sık sık bir araya gelip yemek yemeleriyle ilgili
medyada yer alan eleştirilere, ‘O benim 40 yıllık dostum. Biz bu yemeklerde asla futbol konuşmuyoruz’ tepkisini verdi...”

“G.Saray Başkanı Adnan Polat’ın TFF’yi adeta topa tuttuğu günün hemen akşamı MahmutÖzgener’in F.Bahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ve Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’le Balıkçı Kahraman’da yemek yemesi  gündeme adeta bomba gibi düştü...“

“G.Saray’la ilgili sarf ettiği sinkaflı sözlerin ardından gündeme oturan sanatçı Ercan Saatçi’nin TFF Başkanı Mahmut Özgener ile yemek yemesi ortalığı karıştırdı...”

Aşağıdaki soruyu yukarıdaki okuma parçasına göre cevaplayınız...

Soru:
Sizce aşağıdakilerden hangisi TFF Başkanı Mahmut Özgener’in görevi bıraktıktan sonra katılması gereken ilk TV programı olmalıdır?
a) Futbol Gündemi
b) Beyaz Show
c) Siyaset Meydanı
d) Yemekteyiz

Tahir Kum /Habertürk

Konular Spor Haberleri