Kervansaray Holding'de sular durulmuyor! Damat, kaynanadan alacaklı!

Kardeş kavgasıyla gündemde olan Kervansaray Holding’le ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Zeynep Tümer’in başında olduğu şirkete 21 Haziran’da bir ihtarname ulaştı. İhtarnamede, Tümer’in damadı Toygar Yedigöz’ün imzası yer aldı.

Kervansaray Holding'de sular durulmuyor! Damat, kaynanadan alacaklı!

HalkTV'de Dinçer Gökçe'nin haberine göre bir dönem Türkiye’nin en büyük tekstilcilerinden biri olan merhum sanayici Ertan Sayılgan’ın temelini attığı Kervansaray Yatırım Holding, son birkaç yıldır kardeşler arasındaki bir dizi dava ve suçlama ile gündemde. Zeynep Tümer ile kardeşi Selim Sayılgan arasında bir dizi hukuk ve ceza davası söz konusu.

10 otelden 5 tane otel kaldı

Tekstilin yanı sıra, turizm sektöründe ‘Kervansaray’ adı ile 10’u aşkın otel ile faaliyet gösteren holdingde, yaşanan anlaşmazlığın da etkisi ile holding bünyesinde şimdilerde 5 otel kalmış durumda. Halka açık şirket konumundaki Kervansaray Holding’in yüzde 62,06’sı Zeynep Tümer’de kalan hisse ise küçük yatırımcılara ait.

Borsaya bildirildi

Şirketten, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bir bildirime ilişkin bilgiler ise dikkat çekici bilgiler içeriyor. Şirketin KAP açıklamasında, 21 Haziran’da kendilerine bir ihtarnamenin ulaştığı bildirildi. Açıklamada, ihtarnamenin Toygar Yedigöz tarafından gönderildiği belirtilerek, şirkete yönelik 4 ayrı icra dosyasının olduğuna işaret edilerek “Bu takiplerin konusu alacağa işlemiş ve işleyecek faiz, hacizler, kişisel ve ayni teminatlar ve davaları ile birlikte ilgili dosyaların alacaklısı Tevfik Orhan Özsaraçoğlu'ndan, Toygar Yedigöz tarafından temlik alındığı bildirilmiştir” denildi.

4 dosyanın ‘alacaklısı’ değişti

KAP açıklamasında özetle şirkete yönelik 4 ayrı icra takibinin alacaklısının değiştiği bildirildi. Buna göre, anılan dosyalarda alacaklı olarak görünen Elma Tekstil Reklam Dijital Hizmetler AŞ’nin sahibi Özsaraçoğlu yerine, Outdoor Factory’in sahibi Toygar Yedigöz alacaklı konuma geçmiş oldu.

Kardeşler de borçlu listesinde

Halktv.com.tr, şirketin KAP’a yaptığı açıklamadaki icra dosyalarına ulaştı. Buna göre İstanbul 37. İcra Müdürlüğü’ndeki dosyanın kapak hesabı 189.562.433 TL. İstanbul 10. İcra Müdürlüğü ile İstanbul 24. İcra Müdürlüğü’ndeki iki dosyanın kapak hesabı ise 68 milyon lira seviyesinde. İstanbul 24. İcra Müdürlüğü’ndeki bir başka dosyanın kapak hesabı ise 78 milyon lira. Anılan 4 dosyadaki toplam takip tutarı ise 335 milyon lira seviyesinde. İcra dosyaların borçlularının ise Selim Sayılgan, Zeynep Tümer ile Bahar Döşem Tekstil ve Kervansaray Yatırım Holding AŞ olduğu belirlendi.

4 dosyadaki borç miktarı 335 milyon TL

Şirkete ulaşan ihtarname ile iş insanı Toygar Yedigöz, 4 dosyada alacaklı konumda. Kaynanası Zeynep Tümer’in başında olduğu şirkete karşı 335 milyon lira alacaklı görünen Yedigöz’ün, dosyalara göre, borçluları arasında kaynanası Tümer de yer alıyor.

HABERİN GENİŞ AYRINTISINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!