KidZania İstanbul’da "Astronot Eğitim Merkezi" açıldı

KidZania İstanbul, uzay ve gökbilimi meraklısı çocuklar için Astronot Eğitim Merkezi açtı. Çocuklar, açılışı gerçekleşen merkez ile stajyer astronot rolü ile uzayı keşfedebilecekler.

KidZania İstanbul’da "Astronot Eğitim Merkezi" açıldı

KidZania İstanbul, 67 aktivite alanı ve 120’den fazla rol deneyimine bir yenisini daha ekledi.

KidZania İstanbul, çocuklardan gelen talep üzerine uzay ve gökbilimi hakkında meraklarını pekiştirecek Astronot Eğitim Merkezi’ni ziyaretçilerin beğenisine sundu.


KidZania İstanbul’da "Astronot Eğitim Merkezi" açıldı


Merkez ile KidZania çocukların uzay ve gökbilimi alanında meraklarını beslemek, bilgilerini geliştirmek ve hayal dünyalarını genişletmeyi amaçlıyor.

“ÇOCUKLAR UZAY YOLCULUĞU İLE HAYALLERİNE KIYMETLİ İPUÇLARI EKLEYEBİLECEK”

KidZania İstanbul’da yer alan Astronot Eğitim Merkezi hakkında KidZania İstanbul CEO’su Ebru Timur, “Astronot Eğitim Merkezimiz ziyaretçilerimizin uzay ve gökbilimine dair meraklarını pekiştirmek, hayal güçlerini geliştirmek ve ‘Ben de yapabilirim’ duygusunu perçinlemek amacıyla bu deneyim merkezimizi tasarladık. Stajyer astronot olarak görev alacakları Astronot Eğitim Merkezi’nde bilgi dağarcıkları artarken, eleştirel düşünme, sorumluluk, beden dili ve motor becerileri gelişiminde katkılar sağlayacağız. Çocuklar bilimin, hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu etkin yöntemlerle öğrenirken uzay yolculuğu ile hayallerine kıymetli ipuçları ekleyebilecek. Uzayın keşfedilmesi, gezegenler, yıldızlar ve diğer gök cisimleri, astronotların uzay görevleri sırasında neler yaptığı ve nasıl yaşadığı hakkında deneyimleyerek bilgi edinebilecekler” diye konuştu.

ÇOCUKLAR AY YÜRÜYÜŞÜ YAPMA FIRSATI YAKALAYACAKLAR

KidZania İstanbul Astronot Eğitim Merkezi’nde yer alan bölümler arasında; Uzay Terazisi, Gezegenler, Astronot Kostümü, Uzayda Yaşam Alanı, Roket Fırlatma Alanı, Ay Yürüyüşü ve Mekik Tamirat Bölümü bulunuyor. Bu bölümlerde çocuklar stajyer astronot rolünde gezegenler hakkında bilgiler öğrenirken aynı zamanda astronotluk mesleğini deneyimleyecekler.




KidZania İstanbul’da "Astronot Eğitim Merkezi" açıldı - Resim : 2


Stajyer astronotlar, roket fırlatma alanında her gezegenin yörüngesi, büyüklüğü, kütle çekimi ve atmosfer koşullarının farklı olduğunu öğrenecekler. Ayrıca çocuklar insanlığın uzay yolculuğundaki ilklerin öncüsü Neil Armstrong gibi Ay'a ilk adımlarını atıp, ay yürüyüşü yapma fırsatı yakalayacaklar.

Bu deneyimlerle birlikte çocuklar, uzay hakkında bilgi edinirken, deneyim alanındaki akranlarıyla birlikte bir ekip çalışması deneyimleyecekler.

DHA