Koyun hırsızları tutuklandı

Aydın'da 50 koyunu çaldıkları iddia edilen Fener Bahçe ile arkadaşı Hüseyin Durmaz tutuklanarak cezaevine gönderildi..

Koyun hırsızları tutuklandı

Aydın’ın Kuyucak ve Karacasu ilçelerinde 50’ye yakın koyun çaldıkları iddia edilen Fener Bahçe (27) ile arkadaşı Hüseyin Durmaz tutuklanarak cezaevine gönderildi. 5 kişi gözaltına alındı.
Kuyucak’ta 19 Şubat Pazar günü yol kontrolü sırasında ’küpesiz, kayıtsız hayvan taşımasından dolayı Helaç K isimli şahsı durduran ve hayvanlara el koyan jandarma ekipleri, olaya adı karışan Halil T. isimli şahsa ulaştı. Kuyucak İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri tarafından hırsızlık malı olduğu bilinmeyen hayvan, sahibi sanılan Halil T’a yediemin olarak teslim edildi.

KURNAZLIK YAPTI

Halil T’nin çalıntı hayvanların sahibinin ortaya çıkmasından korkması ve adının kirlenmemesi için tasarladığı düşünce ise jandarma ekiplerini ve savcıyı şaşırttı. Daha önce tanıdığı hayvan hırsızlığından sabıkası bulunan Fener Bahçe ve Hüseyin Durmaz ile irtibata geçen Halil T, hayvanları iki araçla götürmelerini ve satmalarını istedi. Halil T. ise jandarmaya hayvanlarının çalındığı ihbarını yaptı. Fener Bahçe ve Hüseyin Durmaz’ın ise aldıkları hayvanları Nevzat C, Mehmet K ve Tanju Y’a parça parça sattığı belirtildi. Karacasu’da işlerini bitiren iki hırsız Kuyucak’a giderken araçlarındaki koyun artıkları ve kokudan dolayı jandarma noktasından 112 ambulansının arkasına takılarak geçti. Durumlarından şüphelenen jandarma ekiplerinin Kuyucak İlçe Jandarma Komutanlığını araması ile hırsızlık olayı günyüzüne çıktı. Kuyucak girişinde jandarmanın dur ihtarına uymayan şahıslar ile jandarma ekipleri arasında kovalamaca yaşandı. Kovalamaca çıkmaz sokağa girince sona erdi. İki zanlı arabalarını duvara çarptıktan sonra yaya olarak kaçmaya başladı. Jandarma ekiplerine kurusıkı tabanca ile ateş açan zanlılar bir bahçede yakalandı. Fener Bahçe ve Hüseyin Durmaz tutuklandı.

39’U BULUNDU

Koyunların asıl sahibi ise Afyonkarahisar’dan çıktı. Yalan söylediği anlaşılan Halil T. ile koyunları satın alan Helaç K, Nevzat C, Mehmet K, Tanju Y. gözaltına alındı. 42 koyundan geriye kalan 39’u ise sahibi Önder Selçuk’a teslim edildi.

Ali Soydemir