Kundakçı Sacit Ayhan hakkında bilinmeyen gerçekler

Marmaris'te 4 bin 500 hektarlık ormanı yakan Sacit Ayhan'ın denize 50 metre mesafedeki kulübede yaşadığı ortaya çıktı.

Kundakçı Sacit Ayhan hakkında bilinmeyen gerçekler

Marmaris'te 21 Haziran'da Sacit Ayhan'ın çıkardığı orman yangınında 4 bin 500 hektar ormanlık alan küle döndü. Akşam Gazetesi'nden Ender Türkkan, yangının başladığı başta Bördübet olmak üzere Marmaris'te Sacit Ayhan'ı tanıyanlarla görüştü. Sacit Ayhan'ın annesinden boşanan balıkçılık ve arıcılık yaparak geçinen babası Kadir Ayhan'la Bördübet'in Yedi Adalar Koyu'nun kıyısında denize sadece 50 metre mesafedeki küçük bir kulübede yaşadığı ortaya çıktı.


Kundakçı Sacit Ayhan hakkında bilinmeyen gerçekler


Hakkında konuşanlar, Sacit Ayhan'ın alkol problemi olduğu konusunda ağız birliği etti.

Ayhan'ın içtiğinde bambaşka bir kimliğe büründüğü, bu sebeple son iki yılda çalışmaya başladığı 3 işyerinden kovulduğu, 'ayık' olduğu zamanlarda babasına yardım ettiği, tuttukları balıkları Marmaris'e götürerek sattığı belirtildi. Eline para geçer geçmez alkol aldığı söylenen Ayha için eski bir mesai arkadaşı, şöyle konuştu: "İki bira içse saptırdı, sinirlenir, agresifleşir, kamyona aşkım derdi. Olduğu yerde sızar kalırdı. İçmediğinde ise çok sakin biriydi. Daha önce doğayı tehlikeye sokacak hiçbir hareketini gören olmamıştır. Hatta bir dönem jip safari turlarında çalışırken çevreye çöp, izmarit atanlara kızardı."

VERESİYE ÜRÜN İSTEMİŞ

Ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüleri Marmaris Neron'unun alkol düşkünlüğünü kanıtladı. 'Neron', yangının başlamasından yaklaşık 1 buçuk saat önce ilçe merkezindeki bir markete girip, veresiye içki almak istemiş.

Kundakçı Sacit Ayhan hakkında bilinmeyen gerçekler - Resim : 2

İşletmeci veresiye defterini açıp "Zaten borcun çok" dedikten sonra ret cevabı alınca çok öfkelenmiş. Bağırıp çağırarak ve el kol hareketleriyle marketçiyi tehdit etmiş. Öfkeyle dükkandan çıkıp motosikletine binip yangının çıktığı, Bördübet'in Yedi Adalar bölgesine gitmiş.

'DEVLETİMİZ OLMASAYDI EVLERİMİZ KÜL OLMUŞTU'

Yangında evlerinden tahliye edilen Değirmenyanı Mahallesi sakinleri, "Ormancılar tüm gücüyle alevlere karşı savaştı. Devletimiz olmasaydı yuvalarımız yanmıştı" dedi.

Marmaris'te 21 Haziran'da çıkan orman yangınında Değirmenyanı Mahallesi'ndeki 51 hanede 151 kişi tahliye edildi. Yangın dehşetini yaşayan mahalle sakinleri de konuştu.

Vatandaşlar, yaşadıkları dehşeti anlattı. Eşiyle bölgedeki evlerinde ikamet eden Selda Saraçbaşı, "Yangın, 22 Haziran sabahı Değirmenyanı sırtlarına ulaştı. Öğlene doğru evlerimizi tehdit etmeye başladı. Havadan kül yağıyor, ortalığı duman kaplamıştı. Zehirlenmekten endişeleniyorduk, evlerimizden tahliye edileceğimiz anons edildi.

HERKES SEFERBER OLDU

Jandarmaların yardımıyla evden çıktık. Jandarması, TOMA'sı, ormancısı, iş makineleriyle devletin tüm gücüyle evlerimizi korumak için seferber olduğunu gördük. Tehlike geçince de evimize döndük" dedi. Eşi Fatma Şimşek ve iki çocuklarıyla yaşadıkları evden tahliye edilen Ziya Şimşek de "Devletin tüm güçleri iki gün süreyle 7/24 evlerimizin civarında nöbette ve görev başındaydı. Ormancılar ile TOMA ekipleri, iş makinelerinin de desteğiyle alevlerin yaklaşmaması için büyük gayret sarf etti. Öte yandan havada da seferberlik vardı. Hem havadan hem karadan canhıraş çalıştılar. Devletimiz olmasaydı evimiz yanmıştı. Bunun aksini söyleyenler yalan söyler" dedi.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme helikopterleri duman nöbetlerine devam ediyor. 4 bin 500 hektarlık alanda çıkan yangının tamamen kontrol altına alındığı, bölgelerde yer yer soğutma çalışmalarının da, hem havadan hem karadan devam ettiği öğrenildi. Şuhut Orman İşletme Şefliği Personeli Şuayip Düzdaş vermiş oldukları mücadele ile ilgili, "5 gün önce buraya geldik. Özverili bir şekilde çalışmalarımıza devam ettik. Soğutma çalışmalarının ardından ise dinlendik. Allah'ın izniyle birazdan memleketimize geri döneceğiz" dedi.

HAYVANLAR İÇİN 9 KİŞİLİK EKİP

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Marmaris'teki yangın bölgesine 4'ü veteriner hekim olmak üzere 9 kişilik ekip ile veterinerlik hizmeti verilen, Vetbüs, Vetbülans ve içi mama dolu bir araç gönderdi. Vetbüs mobil klinikte tedavi altına alınan kaplumbağanın karbonmonoksit nedeniyle zehirlendiği belirlendi. Oksijen tedavisi uygulanarak yaşama döndürülen kaplumbağa, tamamen iyileştikten sonra doğal ortamına bırakılacak.

Konular yangın Marmaris