Kutluay kolon kanserine dikkat çekecek

İbrahim Kutluay, 1344 basamak çıkarak, egzersiz ve hareketin kolon kanserini önleyebileceğine dikkat çekecek.

Kutluay kolon kanserine dikkat çekecek

Kolon kanseri hakkında kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı, Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği ve Tıbbi Onkoloji Derneği önderliğinde, Merck Serono İlaç desteğiyle "Kolon Kanserine Karşı Harekete Geçin" Bilinçlendirme Koşusu düzenleniyor. Bu yıl 2. kez düzenlenen Kolon Kanseri Bilinçlendirme Koşusu ile düzenli sağlık taramaları ve erken teşhisle kolon kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunun vurgulanması amaçlanıyor.

Sağlık Bakanlığı'ndan Doç. Dr. Murat Gültekin, Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Dursun Buğra ve Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şuayib Yalçın, bilinçlendirme koşusunda basın mensuplarının sorularını cevaplayacak.

Katılımıyla destek verecek olan Eski Milli Basketbolcu İbrahim Kutluay, kolon kanseri hastalığıyla mücadele edenler ve gönüllüler, İstanbul Sapphire binasında 236 metre, 56 kat ve 1344 basamak çıkarak, kolon kanserinin egzersiz ve hareketle önlenebilir bir hastalık olduğuna dikkat çekecekler.

Koşuda birinci olan sporcuya bu yılki New York'ta her yıl düzenlenen geleneksel Empire State Merdiven Koşusu'na katılma hakkı verilecek.