MADONNA ÜSTÜNDE

Temmuz’da Londra’da başlayan “Sticky and Sweet” turnesinde Madonna’ya eşlik eden dansçılar arasında Yaman Okur adlı bir Türk de var.

MADONNA ÜSTÜNDE

4 Temmuz’da Londra’da başlayan “Sticky and Sweet” yaz turnesinde Madonna’ya eşlik eden Türk dansçı Yaman Okur, bu zorlu maraton arasında bir fırsat yaratıp Kelebek’in sorularını da yanıtladı. En büyük hayalinin gerçekleştiğini söyleyen Okur, “Madonna ben dahil tüm dansçılarına anne gibi sevgiyle yaklaşır. O, dünyanın en iyisi” dedi.

Madonna’nın ilgisini break dance videolarınızla çekmişsiniz. Bunun öncesinde dans adına neler yapıyordunuz peki?

- Fransa’daydım. Bazı televizyon programlarında dans ediyordum.
         
 Ne zamandır Paris’tesiniz?

- Ben doğma büyüme Paris’liyim, ailem ben doğmadan iki yıl önce buraya gelmiş. Annem ızmitli, babam Adapazarlı aslında..
.
Türkçe’niz düzgün ama...

- Küçükken her yaz Türkiye’ye gelirdik. Türkçe’yi o sayede öğrendim.

Dans tutkusu aileden mi geliyor?

- Hayır, aksine ailemde benden başta hiç dansçı yoktur. Ben ise çocukluğumdan beri dans tutkunuyum. 1997’de başladım, ilk olarak dans akademisine gittim. Okuldan mezun olduktan sonra profesyonel olarak dans etmeye başladım.

Madonna’nın sizi görüşmeye çağırması nasıl oldu? Bu büyük keşfin perde arkasını anlatır mısınız?

- 2008’in Ocak ayıydı... Kıbrıs Rum Kesimi’nde bir workshop’a katılmış, Fransa’ya yeni dönmüştüm. Pazar günü arkadaşımdan “Salı günü New York’ta Madonna’nın dansçı seçmeleri var” diye bir mesaj aldım. Pazartesi günü de dansçı kız arkadaşımla New York uçağındaydım. Seçmelere katıldık. Seçmelerde 3’er kişilik koreografiler yapıldı, ayrıca free style dans ettik. ıkimiz de seçildik ve şu an turnedeyiz.

Sizi seçmesinin nedeni neydi dersiniz?

- Seçmelerde Madonna’ya kendi dans stilimi gösterme fırsatı buldum. Bu onu etkilemiş olacak ki beni seçti. Çünkü o, yeni tarzları seven biridir.

Kendine has bir stilin ve yenilikçi bir tavrın dışında Madonna’nın dansçısı olmak için ne gibi kriterler aranıyor?

- Karakterli olmalısın; ama pozitif karakterli... Madonna, çevresine pozitif enerji yayan biridir çünkü... Onun dışında özgün bir stilinin olması şart... O, değişik, hiç görmediği şeyleri sever. Beni seçmesinde de slow motion dansımın etkisi var...

Madonna size karşı nasıldır?

- Tüm dansçılarına anne gibi yaklaşır. Konforumuzu sağlamaya çalışır, anne gibi sevgi dolu ve şefkatlidir, son derece koruyucudur.

Sahne öncesi tekrarlanan bir ritüeliniz var mı?

- Evet, sahneye çıkmadan önce dua ederiz.

Madonna haricinde kimlerle aynı sahneyi paylaşmak, kimin arkasında dans etmek isterdiniz?

- Madonna’dan sonra kimseyle olmaz... O, dünyanın en iyisi, en büyüğü... Michael Jackson derdim, ama maalesef öldü. Artık bir tek Madonna var.

Sahne adı olarak neden Yamson Yaman’ı kullanıyorsunuz?

- Fransa’da “Wanted” adında bir hip-hop grubum var. Gruptaki her üyenin ismi “son” ile bitiyor. Hayranı olduğumuz basketbolcuların (mesela Magic Johnson) isimlerinin hep “son” ile bitmesi bize ilham verdi, hepimiz isimlerimizin ilk üç harfinin sonuna “son” ekledik. Sahne adım da öyle oluştu.

Türkiye’de çalışmak istiyorum

Madonna ile dans etme başarısını yakalamış bir Türk dansçı olarak, yeni yeteneklere neler söylemek istersiniz?

- Her şeyden önce bu durumun bir Türk olarak beni çok gururlandırdığını söylemeliyim. Tavsiyelere gelince... Bir kere benim ulaştığım nokta asla bir rüya ya da hayal değil, her şeyin başı çok çalışmak... Yaptıkları işe çok önem versinler.

Türkiye’yi ziyaret etmek gibi bir planınız var mı?

- Var, Türkiye’ye geleceğim. Oradaki dansçılarla yeni şeyler denemek istiyorum. Türkiye’de dans daha iyi yerlere gelmeli, hak ettiği ilgiyi görmeli artık...