Magnezyum eksikliğine çare kuruyemiş

Yorgunluk, halsizlik ve çarpıntı gibi pek çok rahatsızlığa sebep olan magnezyum eksikliği, pek çok kişinin yaşam kalitesini düşürüyor. Uzmanlar, magnezyum eksikliğine karşı kuruyemiş tüketimi öneriyor.

Magnezyum eksikliğine çare kuruyemiş
Akşam'da yer alan habere göre yorgunluk, halsizlik, baş dönmesi gibi belirtileri olan magnezyum eksikliğiyle ilgili Memorial Wellness Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Özışık ve Beslenme Danışmanı Dr. Dyt. Yonca Sevim, alınacak önlemleri anlattı.

KURUBAKLAGİL TÜKETİN

Magnezyumun, badem, ceviz, fındık, fıstık gibi sert kabuklu yemişlerde olduğunu söyleyen Özışık, kurubaklagiller, tam tahıllar, buğday kepeği, koyu yeşil yapraklı sebzeler, muz, çilek, ahududu, karpuz, kavun, hurma, incir, çikolata ve kakaonun doğal magnezyum kaynakları olduğunu belirtti.

SAUNA İYİ GELMİYOR

Aşırı egzersiz, hamam, buhar odası ve saunada fazla kalmanın ter yoluyla magnezyum kaybına yol açtığını belirten Sevim, “İlaçların doktor tavsiyesi olmadan alınması, magnezyum düzeyinin normal sınırlar üzerine çıkmasına ve ishal, huzursuzluk, sürekli uyku isteği gibi sorunlara sebep olur” diye konuştu.

STRESİ AZALTIR

Magnezyumun doğru kullanımının âdet döneminde stresi ve ödemi azaltmaya yardımcı olduğunu söyleyen Özışık, “Bu dönemde artan çikolata yeme isteğinin sebebi kakaoda bulunan magnezyumdur” dedi.