Meghan Markle'ın olay 'kopya' skandalı!

Yaptığı konuşmalar için binlerce dolar alan Prens Harry’nin eşi Meghan Markle’ın son konuşmasında, bir belgeselden kopya çektiği belirtildi

Meghan Markle'ın olay 'kopya' skandalı!

İngiliz Prens Harry (36) ile eşi Meghan Markle (39) yılbaşında İngiltere kraliyet ailesinden ayrılarak ABD’ye yerleşti. Ünlü çift o zamandan beri yaptıkları konuşmalardan yüklü miktarda para kazanıyor. Çiftin çeşitli sosyal konulardaki her konuşmalarına ücret ödeniyor.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Meghan Markle önceki gün de Fortune dergisinin “En Güçlü Kadınlar Yeni Nesil Sanal Zirvesi”nde sosyal medya bağımlılığıyla ilgili bir konuşma yaptı. Buradaki cümlelerin bir belgeseldeki ifadelerle aynı olması, konuşma başına yüz binlerce dolar isteyen Markle’ın “kopya çektiği” iddiasını gündeme getirdi.

Meghan Markle'ın olay 'kopya' skandalı!

Meghan Markle’ın zirvede söylediği “Günümüzde sosyal medya bağımlılarına, uyuşturucu bağımlıları gibi ‘kullanıcı’ deniliyor” şeklindeki ifadesinin “The Social Dilemma” adlı belgeselden alındığı ortaya çıktı.

Markle’ın belgeselde anlatılan “sosyal medya bağımlılığını teşvik için algoritmaların kullanıldığını” söylemesi de kopya iddiasını güçlendirdi. Meghan Markle’ın sosyal medya kullanıcılarını uyuşturucu bağımlılarına benzetmesi de eleştiri aldı.

Kullanıcılar, Markle’ın evlenmeden önce bir yaşam blogunu işlettiğini, şimdiyse Prens ile faaliyetlerinin reklamını Instagram’da yaptığını söyledi.

Konular Meghan Markle