Mehmet Emin Göktuğ Flash Haber sessizliğini bozdu!

Mehmet Emin Göktuğ, 15 Nisan itibariyle yayın hayatına son veren Flash TV’nin ardından açılan Flash Haber TV ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Mehmet Emin Göktuğ Flash Haber sessizliğini bozdu!

MedyaRadar'ın haberine göre 16 Mart’ta kayyım atanan Flash TV, 15 Nisan itibariyle yayın hayatına son verdiğini duyurdu. Kanaldan yapılan açıklamada, Ömer Ziya Göktuğ’un vefatı sonrası ortakların anlaşmazlığa girdiği ve ulusal yayıncılık lisansının yenilenemeyerek yayınlara son verildiği belirtildi. Tüm bu gelişmelerin ardından ise 16 Nisan, saat 00.00 itibariyle Flash Haber TV yayına başladı.

Yaşananlara basın açıklamasıyla sert bir tepki gösteren Mehmet Emin Göktuğ, “Flash TV’nin isim ve varlıklarını kullanarak, ‘Flash Haber’ adı altına yayın yapanlara karşı hukuksal süreç başlatılmıştır” dedi.

“Haklı hukuki süreçleri ve kanunlara arkadan dolanarak, kaçma ve oldu bittiyle Flash TV’nin talan edilmesine müsaade edilmeyeceğini” belirten Göktuğ, “Flash Tv’nin maddi manevi haklarını korumada asla taviz verilmeyeceğini kamuoyunun bilgisine sunarım” ifadelerini kullandı.

 

İşte o açıklama…

“Kamuoyunun, resmi ve özel kurum ve kuruluşların dikkatine,

Flash TV’nin isim ve varlıklarını kullanarak, ‘Flash Haber’ adı altına yayın yapanlara karşı hukuksal süreç başlatılmıştır.

Flash TV’nin yayın hayatına son vermesine dair şirket web sitesinde ve kapanış metninde yayımlanan basın duyurusunda, yayın tek imza yetkilisinin vefatı sebebiyle şirkete kayyım atandığı, şirket ortakları arasında anlaşmazlıklar sebebiyle ulusal yayıncılık lisansının yenilenmediği ve yayın hayatına son verdiği belirtilmiş ise de bu açıklama içeriği gerçeği yansıtmamaktadır.

Flash TV’nin yayınını sona erdirirken 15 Nisan 2022 tarihinde kayyım kararıyla FLASH TB’nin terk ettiği uydu frekansından 40 SANİYE SONRA Flash Haber TV isimli bir kanal yayına geçmiştir. Bu yeni olduğu söylenen kanal aynı program formatları ve isimleriyle, aynı sunucularla, aynı yayın ekibiyle, aynı binadan / Flash TV binasından yayına geçirilmiştir. Kayyım yönetimindeki Flash TV’nin yayınını sona erdirirken Marka Hakkına da tecavüz niteliğindeki isimler, aynı frekanstan, başka bir şirketin yayınının yapılması daha önce şirket yönetim kurulundan habersiz olarak olası bir fon desteğiyle ele geçirilmiş Flash TV’ye yapılan saldırının yeni bir halkasıdır.

Flash TV’nin %50 hissedarı, kurucusu ve münferit imza yetkilisi olarak 1992 yılından bu yana kamu güvenliğinin sorumluluğunu da gözeterek bugünlere geldim. Flash TV’nin 2021 yılının son çeyreğinde yeniden yayına geçmesini bu saikle uygun bulmadığımdan, diğer hissedar Ömer Ziya Göktuğ ve şimdiki mirasçılarının sistemli ve hukuka aykırı aksiyonlarına adli mekanizmaları işleterek hukuk yoluyla gerekli önlemleri alarak cevap verdim.

Yayın politikasından uzaklaşılmasını amaçlayan Ömer Ziya Göktuğ ve mirasçılarına, şirket yönetimini ve malvarlığını hukuka aykırı olarak ele geçirmeleri dahil, Flash TV’ye ve şahsıma karşı giriştikleri haksız uygulamalar sebebiyle başvurduğum hukuki ve cezai süreçler devam etmektedir. Şirketteki yetkinin gasp edilmesi, 1992 yılından bu yana taviz vermediğim yayın politikasından uzaklaşılması sebebiyle açtığım davalar sayesinde ve talebimle Flash TV ye kayyum atanmıştır. Flash Tv’nin yayınını durdurması, hak ve hukuk mücadelemi doğal sonucu olarak gelinen bir süreçtir durumun farklı gösterilmesi kamuoyunu yanıltmaktan öteye gidemeyecek mesnetsiz açıklamalardır.

Flash TV’nin ‘Flash Haber’ ve/veya türevi isimlerle yayın hayatına devam edeceği açıklamaları karşısında da hukuksal süreç başlatılmıştır. Zira Flash TV, GÖKTUĞ ELEKTRONİK YAY. SAN ve TİC. İŞL. AŞ’nin tescilli bir markasıdır üçüncü kişiler ve/veya Ömer Ziya Göktuğ mirasçıları tarafından iltibas suretiyle marka hakkına tecavüz edilerek kurulacak başka yayın kuruluşlarında Flash TV markası kullanılamaz. Yanıltıcı yayın, basın açıklaması ve kulislerle basın ve kamuoyu yaratılmıştır.

Haklı hukuki süreçleri ve kanunlara arkadan dolanarak, kaçma ve oldu bittiyle Flash TV’nin talan edilmesine müsaade edilmeyeceğini, Flash Tv’nin maddi manevi haklarını korumada asla taviz verilmeyeceğini kamuoyunun bilgisine sunarım.

Saygılarımla,

Mehmet Emin Göktuğ.”

Mehmet Emin Göktuğ Flash Haber sessizliğini bozdu!

NE OLMUŞTU?

2021 Ekim’de iş insanı Ömer Ziya Göktuğ’un patronluğunda yayın hayatına başlayan Flash TV’de kriz üstüne kriz yaşanmıştı.

Yeni yayın politikası ve logosu ile yayınlarına başlayan Flash TV’de, Ömer Ziya Göktuğ’un kardeşi Mehmet Emin Göktuğ kanalın yüzde 50 hissesinin kendisine ait olduğunu belirterek olayı yargıya taşıyacağını bildirmişti.