Melis Babadağ: "Sadece komedi oyuncusu değilim"

Her türdeki projelerde yer aldığını belirten Melis Babadağ, "Nedense komedi daha görünür oldu. Her türde oynuyorum ve kendimi rahat hissediyorum" dedi.

Melis Babadağ: "Sadece komedi oyuncusu değilim"

Milliyet Gazetesi'nden Sercan Kısmet'in röportajı...

‘Aykut Enişte’ filminin ilk senaryosunu okurken, fenomen olacağını tahmin etmiş miydiniz?

Hayır, hiç ama hiç hesap yapmadım. Sahneler süperdi ve çekilirken orada olmak istedim. Senaryo yetmiyor; iyi oynanması, çekilmesi, montajlanması ve müzikleriyle bütünde başarması lazım. Çok şükür biz birincide seyirciyi kazandık. Seyircimize ufak bir not; ikincinin yazım ve çekim süreci zor zamanlara denk geldi ama siz sevdiğiniz için biz daha da incelikle çalıştık. Umarız yine başarmışızdır.

İkincisinin çekileceğini söylendiğinde neler hissettiniz?

Bunu bekliyordum, ilki çekilirken mırıldanmaya başlanmıştı, konusunu da biliyorduk bazılarımız. Bu film, bayramda aileyle buluşmak gibiydi zaten, özlemiştik. Karar kesinleşince çok sevindim tabii. Zorlu bir zamanda birlikte yeniden çalışmak ruhumuza iyi geldi, iyi ki yaptık.

Serinin devamının geleceğini düşünüyor musunuz?

Yeni işler üreterek de ilerlemek istiyoruz. Ara vermeden aynı karakterle çıkmayı kimse istemez. Birkaç sene sonra senaristlere ve yönetmenimiz Onur’a (Bilgetay) tekrar sorun isterseniz. Belki tazelenmiş olurlar, belki de tadında bırakmak isterler ama onlar inanırsa ben de koşarak giderim.

Gülşah karakteri size neler kazandırdı?

Gülşah, insanın kalbini dinlemesi adına ilham verici bir karakter.

Gülşah’a sette doğaçlamalar kattınız mı?

Tabii, sahneler çekimlerde yeniden doğuyor zaten. O anda durumun içinde buluyorsunuz kendinizi. Karşımdaki oyuncuyla sahnedeki ilişkiyle de alakalı. Hayat gibi, etki tepki.

Ağırlıklı olarak komedi projelerinde yer alıyorsunuz. Kendinizi orada daha rahat mı hissediyorsunuz?

Nedense onlar daha görünür oldu. Her türde oynuyorum ve kendimi rahat hissediyorum.

Komedi oynamak ve güldürmek çok zordur. Bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyor musunuz?

Paha biçilemez, ekip işidir, bu ruh her zaman çıkmaz. İlk kalemden montajına kadar deli işi. Eli değen herkes eğlendi filmle. Üstelik her kesime hitap etmek de en zorudur. Parçası olduğum için şanslıyım.

‘İşime odaklanıyorum’

“İnsanları güldürmek eskisi kadar kolay değil” sözüne inanıyor musunuz?

Hayır. İnsanın duygusal durumunu hafifletip, motive edecek araçlardan biridir komedi. Talep edene bu ülkede her mizaçta mizah yapılıyor.

Yıllardır sektördesiniz, bulunduğunuz noktadan memnun musunuz?

Evet, yol uzun; bir noktanın peşinde koşmadığım için süreçten çok keyif alıyorum. İşime odaklanıyorum, hep çok isteyerek çalıştım.

Yeni projeleriniz var mı?

Var, yakında duyuracağız inşallah. Hem dizi hem resim alanında yoğunum oldukça.