Metin Akpınar'ın kızları mirastan pay alabilecek mi?

Metin Akpınar’ın Duygu Nebioğlu ile Sevgi Nebioğlu adında ikiz kızlarının olduğunu ortaya çıkması, büyük yankı uyandırdı.

Metin Akpınar'ın kızları mirastan pay alabilecek mi?

Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın haberine göre Metin Akpınar ile kızları Duygu Nebioğlu ve Sevgi Nebioğlu arasındaki ilişkinin nasıl gelişeceğini zaman gösterecek. Birlikte oturup uzun uzun sohbetler edip ayrı geçen zamanların telafisi için çaba harcayıp harcamayacaklarını önümüzdeki günlerde / aylarda göreceğiz.

Kesin olan şu; Duygu Nebioğlu ile Sevgi Nebioğlu, Metin Akpınar’ın yasal mirasçısı.

Miras Hukukuna göre; miras bırakan kişinin altsoyu (çocukları, torunları ve torunlarının çocukları) ve eşi esas mirasçılarıdır. Sağ olan eşi ¼ oranında paya sahip olurken, kalan ¾ oranı çocukları arasında paylaştırılmaktadır. Eğer mirasçının nikâhlı bir eşi bulunmuyorsa ya da ölmüşse pay direkt altsoyuna kalır.

Bunun sonucunda, Metin Akpınar’ın mirasının ¼’ü eşi Göksel Akpınar’ın ¾’ü ise yarı yarıya olmak üzere Duygu Nebioğlu ile Sevgi Nebioğlu’nun. Miras; nakit para, gayrimenkul, hisse senedi ve diğer bütün yatırımları içeriyor.

Varisler, mirastan faydalanabildiği gibi miras bırakanın borçlarından sorumlu tutulur. O sorumluluktan sağ olan eş, ¼, çocuklar ise ¾ oranında pay sahibidir.

Mirasçıların reddi miras yaparak miras bırakanın miraslarını ve borçlarını kabul etmeme hakkı da bulunuyor.