Milli sporcuya otoparkta saldırı!..

İZMİT Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı ihaleyi kazandıktan hemen sonra otopark ücretlerine yüzde 100 zam yapan firmanın çalışanları ile vatandaşlar arasında her gün yaşanan gerginlik büyümeye başladı.

Milli sporcuya otoparkta saldırı!..

Parkomat firmasının iki görevlisi, otopark ücreti konusunda tartıştıkları, aynı zamanda Akdeniz Oyunları şampiyonu da olan Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor güreşçisi Ali İmamoğlu'nu döverek hastanelik etti. Şikayet üzerine iki çalışan gözaltına alındı.

İzmit'te daha önce otopark işini ihaleyle alan Park-Line firması, sürenin dolması üzerine yeniden açılan ihaleyi kaybetti. Kent içindeki otoparklar için yaklaşık 100 bin TL teklif vererek ihaleyi alan Parkomat firması, daha önce 2 saati 2 TL olan fiyatı bir anda 4 liraya yükseltti. Park bölgelerinde işyerleri bulunanların bile yük indirme ve boşaltma sırasında, veya oturdukları apartmanda aşağıya inecek yakınlarını bekleyenlerden bile 4 TL para alınmaya başlanması üzerine sık sık tartışmalar yaşandı. Zaman zaman kavga te tehdit boyutuna ulaşan bu tartışmalar gittikçe yaygınlaştı.

'PARAM YOK' DEYİNCE SALDIRDILAR

Son olarak Cumhuriyet Caddesi'nde aracını park eden 31 yaşındaki Akdeniz Oyunları şampiyonu Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor güreşçisi Ali İmamoğlu ile otopark firması görevlileri Abdulhalik Akdemir ve Mehmet Değirmenci arasında ücret konusunda tartışma çıktı. İddiaya göre sürücü İmamoğlu yanında parasını olmadığını ve ücreti plakasına yazmalarını söyleyince parkomat görevlileri ısrarla para istedi. Çıkan tartışmada parkomat görevlileri ellerinde bulunan parkomat cihazlarıyla İmamoğlu'nun kafasına vurdu. Başı yarılan ve kanlar içersinde kalan İmamoğlu Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Otopark görevlileri ise polis ekiplerince gözaltına alındı.



Konular Spor Haberleri