Müge Anlı’nın tepki çeken sözleri RTÜK’e taşındı!

ATV’de yayınlanan "Müge Anlı İle Tatlı Sert"te ünlü gazeteci ve televizyoncu Müge Anlı’nın doktorlar hakkında sarf ettiği sözler tepkilere yol açtı.

Müge Anlı’nın tepki çeken sözleri RTÜK’e taşındı!

MedyaRadar'ın haberine göre migren hastalığı olduğunu söyleyen ve yıllardır aynı hastaneye gittiğini belirten Müge Anlı, koronavirüs bulaşabilir endişesiyle hastanede değil de arabada iğne olmak istediğini fakat doktorların bunu tedbiren kabul etmediğini anlattı.

İğne yaptıramadığını belirten Müge Anlı doktorların tavırlarından memnun olmadığını “Sonra diyorlar ki doktorlara iyi davranın” ifadelerini kullandı

RTÜK ÜYESİ TAŞCI HAREKETE GEÇTİ: “BU TÜR SÖYLEMLERİN ŞİDDETE MEYİLLİ KİŞİLERİ CESARETLENDİRECEĞİ AÇIKTIR”

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, RTÜK Başkanlığı’na verdiği dilekçeyle, ATV’deki yayın hakkında işlem yapılmasını istedi.

Taşcı dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:

“Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm sağlık çalışanlarımızın gece gündüz demeden, kendi ve ailelerinin sağlıklarını bile hiçe sayarak canla başla mücadele verdikleri ve bu özverili görev anlayışlarından dolayı tüm ülkenin takdirini kazanarak Cumhurbaşkanı da dahil tüm yurttaşlar tarafından ayakta alkışlandığı bir dönemin yaşandığı gerçektir.

Tüm ulusun böylesine büyük bir savaşımı verdiği dönemde, ATV logolu medya hizmet sağlayıcı kuruluşta 30.03.2020 tarihinde yayınlanan ‘Müge Anlı İle Tatlı Sert’ isimli programda Müge Anlı kendi sağlık sorunu –migren ağrısı- nedeniyle hastaneye alınmadığını, doktorların bu tavrından memnun olmadığını dile getirerek ‘Sonra diyorlar ki doktorlara iyi davranın’, ‘İnşallah sen de bir gün böyle bir migren ağrısı çekersin ve aynı tavırla karşılaşırsın’ ifadelerini kullanarak sağlık çalışanlarımızı hedef göstermiştir. Oysa hastanenin hastayı kabul etmemesinin öncelikli gerekçesi başvurucu yani Müge Anlı’nın sağlığını korumak, daha da önemlisi böylesi bir uygulama sağlık çalışanlarının keyfiyetinden değil bilakis Sağlık Bakanlığının almış olduğu kararın uygulanmasından kaynaklanmaktadır.

Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetin yoğun olarak yaşandığı, bunun önüne geçilebilmesi için dönem dönem kamu spotları da yayınlandığı bir gerçektir. Sağlıkçılara yönelik Korona Virüs salgını günlerinde bile sözlü ve fiziksel şiddetin devam ettiği göz önüne alındığında bu tür söylemlerin şiddete meyilli kişileri cesaretlendireceği, sağlık çalışanlarının özverisinin görmezden gelinmesine, hiç istenmeyen olayların yaşanmasına neden olacağı ve şiddeti özendireceği açıktır. Bu yayından yalnızca bir gün önce gittikleri mahalledeki hasta ismini –kişisel verileri koruma kapsamında- vermedikleri için ambulanstaki sağlık çalışanları ve ambulansın taşlandığı üzücü bir haber olarak basına da yansımıştır.”

Konular Müge Anlı