Müslüm Gürses hakkında bilinmeyen gerçeği yapımcısı açıkladı

10 yıl önce alem değiştiren, bir Türkiye fenomeni Müslüm Gürses’in bugüne kadar yayınlanmamış şarkıları gün yüzüne çıktı. Mahzendeki Şarkılar adlı albüm projesine ‘Baba’nın dostu ve yapımcısı Muhteşem Candan imza attı.

Müslüm Gürses hakkında bilinmeyen gerçeği yapımcısı açıkladı

"Dev bütçeli jilet reklamı teklifini tersleyerek reddetti!"

Sabah Gazetesi'nden Göksan Göktaş'a konuşan Candan, Gürses ile bilinmeyen gerçeği şu ifadelerle ilk kez açıkladı:

"Müslüm Gürses halk konserleri için büyük bir titizlik ile hazırlanır, provalar yapar giyimi kuşamı ayakkabısına kadar da Muhterem Hanım tarafından belirlenirdi. Konserler büyük bir izdiham içinde geçerdi. Bu konserlerdeki en önemli ayrıntı hayranlarının jilet ile kendilerine zarar vermeleriydi.

Bu Müslüm Baba'nın hiç istemediği bir durumdu. Çok üzülürdü. Sahneden devamlı 'Kendinize zarar vermeyin çocuklar, evlatlarım' diye anonslar yapar, 'Beni dinleyin beraber şarkı söyleyelim beraber gülelim, bazen ağlayalım bazen de eğlenelim ama kendinize ve çevreye zarar vermeyelim diye' yineler dururdu. Bu arada Müslüm Baba'ya bir jilet firmasından çok büyük bütçeli bir reklam teklifi geldi.

Kendisine bunu ilettiğimiz zaman hiç konuşmadan eliyle reddetti, yorum dahi yapmadı. Bundan sonra hayran kitlesinde bazı değişiklikler oldu. Bu kendine zarar veren kişilerin yerini kendilerini 'Baba Dostu' diye adlandıran büyük bir grup aldı.

Bu grup Müslüm Gürses'i hiç yalnız bırakmadı, her gün mezarı başında nöbet tutarak mezarın temizliğini, çiçeklerin bakımını yapıyorlar."