Neslihan Atagül'den özel açıklamalar

"Hayat Devam Ediyor"un genç ve başarılı oyuncusu Neslihan Atagül, 8 yaşında karar verdiği mesleğinde eğitimini de alarak emin adımlarla ilerlemenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Neslihan Atagül'den özel açıklamalar

- ’Yaprak Dökümü’ dizisiyle dikkatleri üzerinize çektiniz. Şimdi de ’Hayat Devam Ediyor’da oyunculukta emin adımlarla ilerlediğinizi gösteriyorsunuz. Oynadığınız ’Şirin’ karakterinde yanlış bulduğunuz yönler var mı?
Şirin televizyonda gördüğü şaşalı hayata çok özeniyor. Babasından göremediği sevgi yüzünden de çok mutsuz bir kız. İlgi çekmek ve sevilmek isteyen tamamen sevgi arayışı içinde olan bir kız var, o anlamda hak verdiğim zamanlar oluyor. 

- Yaprak Dökümü’nün başlarında Firket’le kötü davrandığın için eleştiriler alıyordunuz. Şimdi hırçın bir kız oldunuz diye eleştiri geliyor mu?
Hem de çok. Ancak tüm eleştirilere rağmen bazı insanlar tavırlarıma hak verebiliyor.

- Oyuncu olmaya çok erken yaşlarda karar verdiğinizi biliyoruz. Doğru mu?
Evet, sekiz yaşımda televizyon izlerken karar verdim. 13 yaşımdayken bir oyuncunun röportajını okudum. Bağlı olduğu ajansın ismini görünce 118’den numarasını bundum ve aradım. Sonrasında da annemle babama rica ettim onlar da beni oraya kaydettiler. Reklam ve dizi çekimleri derken devam etti.

- Peki eğitimle ilgili planlarınız neler?
Bu yıl, Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü kazanmıştım, fakat setteki yoğun tempodan dolayı ve İstanbul dışında çekimler yapıldığı için okulu dondurmuştum. Bu yıl ona başlıyorum. Sonrasında da Polonya’da gitmek istediğim bir okul var.

- Ailen oyunculuk serüvenine nasıl bakıyor?
Babam şoför, annem ev hanımı birde ağabeyim var oda muhasebeci. Çekirdek bir aileyiz ve birbirimizle konuşmayı çok seviyoruz. Onlarla fikir alışverişi yapıyorum. Her zaman yanımdalar ve destek oldular bana.

İNSANLAR SÜREKLİ GÜLMEMİZİ BEKLİYOR

- Ünlü olduktan sonra arkadaş çevreniz değişti mi?
Aslında pek fazla arkadaşım olmadı. Çalışma hayatımdan dolayı hep benden yaşça  büyük insanlarla diyalog halinde oldum. Bu nedenle de biraz erken olgunlaştım galiba. Yaşıtlarım sevgililerine üzülürken ben farklı uğraşlar içersinde oldum.

- Küçük yaşta şöhret olmanın zorlukları neler?
En zoru insanların sizden sürekli  güler yüz beklemesi. Onların beklediği davranışı vermediğinizde de arkanızdan hemen ’ay ne havalı kız’ diye laf söylüyorlar. O gün benim ne yaşadığımı kimse bilemez. Bu anlamda zor. Dışarıda nasıl yemek yediğinize bile bakıyorlar bazen garip geliyor.

’ANNEM BENDEN DAHA GÜZEL’

Annesiyle arkadaş gibi olduğunu söyleyen Neslihan Atagül, "Bana ’Ne güzel bir kızsın’ dediklerinde, ’Siz bir de annemi görün’ diyorum ve onunla gurur duyuyorum. Annemle bilmesi gereken her şeyi paylaşırım" diyor.

Ateş Korucuoğlu

Konular Röportaj