Nevra Serezli: "Hayalimdeki rolü 56 yıl sonra oynadım"

Geçtiğimiz yıl dijitalde şarkıcı Aleyna Tilki ve fenomen Cemal Can ile bir dizide rol alan usta oyuncu Nevra Serezli, “Disiplinine ve çalışkanlığına hayran kaldım. Şarkı söylemesi muhteşem. Bana göre Aleyna, Türkiye’nin çok iyi bir müzikal oyuncusu olabilir” ifadelerini kullanmıştı.

Nevra Serezli: "Hayalimdeki rolü 56 yıl sonra oynadım"

Sabah Gazetesi'nden İlker Gezici'nin haberine göre A Para'da ekrana gelen "Biz Bize" programına konuk olan Nevra Serezli, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Usta oyuncunun açıklamalarından kısa bir kesit şöyle:

"11 yıl sonra sahneye Ağaçlar Ayakta Ölür oyunuyla döndüm. 45 oyun oynadık ardından pandemi süreci başladı. Bir süredir oyunu yeniden sahneliyoruz ve çok büyük ilgi görüyor.

Bu oyunu ilk izlediğim zamanı hatırlıyorum. Kolejde öğrenciydim... Macide Tanır onuyordu ve çok büyük sükse yapmıştı. Hatta ben de 1963 yılında ona mektup yazmıştım 'Bu rolü ben de oynamak istiyorum' demiştim. 2019'da oynamak nasip oldu bana.

Nedim Saban bunu modern bir yapıyla sahneye koydu. Anadolu'da müthiş ilgi var. Yoruluyorum ama büyük keyif alıyorum. Yakın zamanda turnemiz var yine. 

Bu yoğun program olmasa torun bakıyor olurdum. 4 torunum var. Onlarla bir şeyler paylaşıyor olmak müthiş bir enerji veriyor bana. Ben nenemi çok severdim, onu rol model olarak alırdım. Oyunda da nenemden yola çıktım. Torunlarım da bana nene diyor.

Sanatçının bazı şeylerde örnek olması gerektiğine inanıyorum. Sanatçı yaratıcıdır, özgürdür, 'Hiç de mecbur değildir rol model olmaya' diyenlere de prim vermiyorum açıkçası."