O imzanın bilinmeyenleri!...

Futbol Federasyonu’nun Kuzey İrlanda maçı öncesinde Teknik Direktör Fatih Terim ile 5 artı 2 yıllık sözleşme imzalamasının perde arkasında neler yaşandı?...

O imzanın bilinmeyenleri!...

Yıldırım Demirören başkanlığında, cuma günü Hilton Oteli’nde gerçekleşen ve yaklaşık iki saat süren toplantıda, gündemin ilk maddesini Terim’le imzalanacak sözleşme oluşturdu. Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin, kendi aralarında yaptıkları görüşmede, “Tamam, hocanın ağzından Mayıs ayına kadar sözleşme yapmayacağı yolunda ifadeler çıktı, kaldı ki sözünün arkasında duracağını da hepimiz iyi biliyoruz. Ancak, yazılı ve görsel medyada sürekli Fatih Terim hocamızla ilgili değişik haberler çıkıyor. Bu spekülasyonların, hem bizi, hem de hocamızı yıpratacağı gerçeğini asla unutmayalım. Terim hocamızla görüşelim, biz de bu yöndeki düşüncelerimizi kendisine aktaralım. Uzun vadeli sözleşmeyi bugün imzalayım” düşüncesinde birleştikleri öğrenildi.

Bunun üzerine Teknik Direktör Fatih Terim’i toplantıya çağıran yönetim, sözleşme konusundaki ısrarlarını bir kez de daha tecrübeli hocaya açtılar. Başkan ve yöneticilerin fikirlerini dinleyen Terim’in, “Galatasaray’a ve kamuoyuna mayıs ayına kadar imza atmayacağımı deklare ettiğimi sizler de biliyorsunuz. O tarihte isterseniz ömür boyu anlaşalım, isterseniz boş sözleşmeye imza atayım. Altını da siz doldurun, ama şimdi imza olayına girmeyelim” diye konuştuğu ve bunun üzerine Başkan Yıldırım Demirören’in devreye girdiği belirlendi.

Demirören’in, “Hocam biz sizi iyi tanıyoruz ve sözlerinizin senet olduğunu da iyi biliyoruz. Ancak, mayıs ayına kadar çok uzun bir süreç var. Yazılı ve görsel medya bu konuda sizleri yıpratır. Uzun vadeli bir sözleşmeyi şimdi imzalamakta yarar var. Sizlerin milli takımla ilgili uzun vadeli reform düşüncelerinizi biliyoruz. İmzayı atalım, hem sizin, hem de bizim kafamız rahat olsun. Mayıs ayı ile ilgili sözlerinizin tüm sorumluluğunu ben yükleniyorum. Sözleşmenizi 5 artı 2 yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandığı ve Terim’i ikna etmeyi başardığı kaydedildi.

‘İstediğiniz gibi yapın’

Başkan ve yöneticilerin bu yoğun baskısı üzerine tecrübeli hocanın, “O zaman bana müsaade edin. Siz nasıl görüyorsanız, öyle yapın. Hepinize teşekkürler” diyerek toplantıdan ayrıldığı bildirildi. Terim’in ‘evet’ demesi üzerine rahat bir nefes alan alan Federasyon, ardından Adana’daki tarihi imzayı gerçekleştirdi.

BİLAL MEŞE / SKORER



Konular Spor Haberleri