Okan Buruk'tan hakeme sitem

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe’den yedikleri ikinci gol öncesinde hakemin dışarı çıkmayan topa korner verdiğini ve sonrasında golü yediklerini söyledi.

Okan Buruk'tan hakeme sitem
CİHAN'da yer alan habere göre takımının deplasmanda Fenerbahçe’ye 2-1 mağlup olduğu maçın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan genç teknik adam, “Buraya gelirken farklı kurgularla gelmiştik. Onların oyun anlayışını biliyorduk. Önde oynayacaklarını hesapladık. Arkalarına atacağımız toplarla pozisyon bulmak istedik. Fakat maç içinde top tutmakta zorlandık. Pas trafiğini iyi yapamadık. Kaliteli oyuncularımız sahada kalitelerini gösteremedi. Daha iyi olmak zorundayız. Biz oyuncularımıza güveni verdiğimizi düşünüyorduk ancak öyle olmadığını gördük. Bizim daha iyi olmamız gerekiyor. Devre arasında transferden sonra hücum hattını güçlendireceğiz.” şeklinde konuştu.

HAKEM HATALARI

Yedikleri ikinci golden önce dışarıya çıkmayan topun korner verildiğini ve bu atıştan sonra gol yediklerini kaydeden Okan Buruk, şunları kaydetti: “Hakem baskını hep maç içinde üzerimizde hissettik. Yediğimiz ikinci golde dışarı çıkmayan topa zorla korner verildi. Büyük statlarda hakemler etkileniyor. Biz bunu bilerek buraya geliyoruz. Bunlar bizi üzüyor. Yenilgiyi buna bağlamıyoruz. Yediğimiz golden önce aut verilse ikinci golü yemeyeceğim, belki rakip üzerimize gelecek ben ikinci golü bulacağım. Hep aynı şeyleri konuşuyoruz. Kaderimiz bu.”

Yaşanan hakem hatalarının fazlalığına dikkat çeken genç teknik adam, “Hakemler cesur olsunlar. Bizim stadımıza gelen hakemler korkmuyor. Bize her şeyi yapıyorlar. İki takım sahaya çıkmış gibi maçlarını yönetsinler. Bu yıl en çok hakem hatalarından mağdur olan biziz. Geçen hafta ölüm kalım maçında penaltımız verilmedi, ofsayt diye pozisyonlar kesildi. Kimseyi suçlamak istemiyorum. Ancak işini yapamayanların gitmesi gerekiyor. Bu konuda ismine cismine bakılmaması lazım. Hep aynı hakemlerin döndüğünü görüyoruz. Hata yapanların cezasını çekmesi gerekiyor. Verilen korner çıkmayan topa nasıl korner veriyorsunuz. Biz korner atarken son anda kararını değiştiriyor. Rakip hızla atağa kalkıyor. Böyle olur mu. Karar değiştiriyorsun o zaman bari oyunu durdur.” ifadelerini kullandı.
Konular Spor Haberleri