Onur Yürüyüşü'nde gündem olan kadın ilk kez konuştu!

Alman şarkıcı ve söz yazarı Liana Georgi, yürüyüşe damga vuran isimlerdendi. Müziğin yaşayan efsanesi Madonna’nın “Neden bu kadar çok polis var” notuyla paylaştığı görüntülerdeki o kadın ilk kez konuştu...

Onur Yürüyüşü'nde gündem olan kadın ilk kez konuştu!

'ANLIK GELİŞTİ'

Cumhuriyet Gazetesi'nden Tuğba Özer'in haberine göre Almanya’da psikoloji eğitimi gören 26 yaşındaki Georgi, bir Türk arkadaşı vasıtasıyla iki yıl önce bisiklet turu ile geldiği İstanbul’dan bir daha ayrılamamış.

“Türkiye bana umut, aşk, arkadaşlık ve aile verdi. Çok mutluyum” diyen Georgi, ancak bazen bir kadın ve LGBTİ+ olarak yaşamın zor olduğunu söylüyor.

Georgi, Onur Yürüyüşü sırasında yaşadıklarını şöyle anlattı: “Çok fazla polisi görünce şaşırdım ve biz sadece yürüyoruz bu nasıl bir problem olabilir diye düşündüm. Her sokakta polis vardı. Aslında yürüyüşüm çok anlık gelişti. Hava çok sıcaktı ve yavaş yürümek istedim ve bir şekilde polisler de beni dinlediler. Başta bana müdahale etmediler. Bunda yabancı olmamın payının olduğunu düşünüyorum. Ancak ben de itildim ve darp edildim. Elbette ben de korkuyordum. Ama önüme bakınca çok güzel bir manzara vardı; Cihangir Caddesi boyunca yürüyen LGBTİ+lar... Ben yalnız değildim, bir sürü kişiydik. Ve dedim ki hayır, yürüyoruz. Umut ve aşk var. Ben değişime gerçekten inanıyorum.”