Oylum Talu'nun gafı sosyal medyada yankı buldu

Habertürk sunucusu Oylum Talu, Prof. Dr. Taşansu Türker’i ağırladığı anlarda şaşırtan bir hataya imza attı. Yaşananların ardından Talu’nun sözleri ve hareketleri ise dikkat çekti.

Oylum Talu'nun gafı sosyal medyada yankı buldu

MedyaRadar'ın haberine göre Habertürk TV’de, Oylum Talu’nun sunumuyla ekranlara gelen ‘Özel Yayın’da Rusya-Ukrayna savaşı değerlendirildi. Yayında, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Karşılaştırmalı Siyaset Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Taşansu Türker’i ağırlayan sunucunun, konuğunun kimliğine dair yaptığı hata ise ekran başındaki herkesi şok etti.

HATASINI FARKEDİNCE…

Talu’nun, “Siz aynı zamanda emekli askersiniz… Biraz askeri hareketliliği de değerlendirmek istiyorum sizle” şeklindeki sözleri Prof. Dr. Taşansu Türker’i adeta şok etti. “Değilim” cevabı karşısında hatasını örtbas etmeye çalışan Oylum Talu, “Biliyorum değilsiniz ama, şundan kaynaklı söyledim. Açıklamalarınız, yaklaşımlarınız askeri hareketlere de çok yakın ve çok net bir şekilde, açık bir şekilde aktardığı için söyledim. Biraz askeri hareketliliği de konuşalım diye bir girizgah yaptım aslında…” ifadelerini kullandı.

“EN AZ BİLDİĞİM KONULARDIR…”


Canlı yayında yaşanan bu ilginç anların ardından kendisine sorulan soruya cevap veren Türker, devamında şöyle konuşarak sözlerine başladı: “Askeri konular benim hayatta en az bildiğim konulardır. Askerlik, istihbarat, polisiye mevzular… Kitap erbabı olduğum için herhalde… Başka akıl dünyalarıdır onlar. Ama bilmemenin verdiği rahatlıkla, kendi bildiğim alana çekmek şartıyla konuşabilirim.”

 

Oylum Talu’nun hatası sosyal medyada da gündem oldu. Bir kullanıcı, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Oylum Talu, konuğuna emekli askersiniz dedi. [Konuğu da] değilim dedi hayret içinde. Özür dileyip düzeltmek yerine, ama askeri konularda çok bilgilisiniz dedi sırıtarak. Taşansu Bey, en az bildiğim konudur dedi nezaketini koruyarak. Hata yapınca düzeltin, sıvamayın Habertürk”

Oylum Talu'nun gafı sosyal medyada yankı buldu