Oyun arası mesai

Turkcell Teknoloji'de 360 mühendis zaman sınırlaması olmadan gün içinde langırt ve bilardo oynuyor, PS3 turnuvası düzenleyerek mesainin yüzde 20'sini 'yaratıcı fikir' bulmaya ayırıyor.

Oyun arası mesai

Turkcell'in teknoloji geliştirme şirketi Turkcell Teknoloji'de 360 mühendis her yıl ortalama 500'ün üzerinde fikir geliştiriyor, üretilen 'iyi' fikirler, 'Proje Pazarı'nda satışa sunuluyor.  Mesailerinin yüzde 20'sini bu işe ayıran ekip, gün içinde langırttan bilardoya tırmanma duvarından PS3 ve Wii'ye kadar ‘güle oynaya' fikir buluyorlar. Turkcell İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Tülay Cerit, 'İnovasyon son birkaç yıldır şirketimiz için başlı başına bir odak alanı ve altını çok çizdiğimiz bir konu. Biz yaratıcılığın her koşulda filizlenebileceğine ve kimsenin tekelinde olmayacağına inanıyoruz. Bunu yaratmak için de elbette uygun koşullar sağlamak, fikirlerle karar vericileri buluşturmak ve tüm fikirlere objektif bir gözle bakabilmek gerekiyor. Bu çerçevede Think ve Proje Pazarı'nı kullanıyoruz' dedi.

BİR YILDA 510 FİKİR ÜRETİLDİ BUNUN 81'İ 'PAZAR'A SUNULDU
THINK'in Turkcell Teknoloji'nin özgür düşünce, paylaşım ve fikirleri olgunlaştırma platformu olduğunu hatırlatan Cerit, şöyle devam etti: ' Think platformumuza ayda ortalama 40 fikir girişi yapılıyor. 2010 yılında 510 fikir değerlendirerek olgunlaşan fikirlerin Proje Pazarı'nda sunulmasına karar verildi. Think içerisinden proje ekipleri tarafından seçilen bazı fikirler 'Proje Pazarı' adını verdiğimiz bir toplantıda proje gerekçelerini ve geliştirdikleri prototipleri üst yönetime sunuluyor. Proje Pazarı'nı her ay gerçekleştiriyoruz ve her seferinde ortalama 15 güzel projeyi değerlendirme şansı yakalıyoruz. Proje Pazarı'nda olgunlaşmış fikirleri dinleyen Turkcell Teknoloji yönetim takımı bir değerlendirme yapıyor. Süreç boyunca 3 ayrı ödülümüz var.'

İBB TRAFİK VE MOBİL TV BÖYLE DOĞDU
SÖZ  konusu yöntemle doğmuş ve lansmanı yapılmış en bilindik projelerden örnekler veren Tülay Cerit, 'İBB Trafik ve Mobil TV Turkcell Teknoloji içerisinde yüzde 20 kreatif zaman kullanılarak başlatılmış projeler. Online İşlem ve Turkcell Pusula da Turkcell Teknoloji tarafından geliştirilmiş diğer projeler. Yakın zamanda lansmanı yapılan ve iPad için geliştirilen Akıllı Mesaj uygulaması Mobil Uygulamalar ekibi tarafından hayata geçirilen bir başka proje' diye konuştu.

Fikir odası yok oyun alanı var
Turkcell İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Tülay Cerit, bu yaratıcı projeleri geliştirmek için 'özel bir oda' dizayn etmediklerini belirterek, şöyle devam etti: 'Çalışanlarımız langırttan bilardoya, tırmanma duvarından PS3 ve Wii'ye kadar pek çok sosyal alandan gün içinde zaman sınırı olmadan faydalanabiliyor.'