Özge Özkaplan: "Diziyi sinemaya tercih ederim"

Oyuncu Özge Özkaplan "Dizi oyunculuğunu sinema oyunculuğuna tercih ederim şu an için. İçimde oldukça fazla motivasyon ve çalışma isteği var çünkü..." ifadelerini kullandı.

Özge Özkaplan: "Diziyi sinemaya tercih ederim"

Akşam Gazetesi'nden Ali Demirtaş'ın röportajı...

Bugüne kadar yer aldığınız yapımlarda kendinizi en mutlu hissettiğiniz hangisi idi?

İlk oyunculuk deneyimim Özgecan Aslan'ı canlandırdığım Çalınmış Hayatlar projesi ile oldu. Benim için çok özel ve asla unutmayacağım bir projeydi. Ardından Star TV'de yayınlanan Kalbimin Sultanı dizisinde Ayperi karakterini canlandırdım. 'Milyonda Bir' sinema filmi ve 'Fidan' isimli kısa filmde yer aldım. En son TRT 1'de yayınlanan Barbaroslar'da Şahsenem karakterindeydim. Mutluluk olarak son projeyi seçerim sanırım. Hem ben daha deneyim sahibi olarak sete çıktım hem de çok güzel insanlarla tanıştım ve çalıştım. Bu yüzden şanslıyım.

Özgecan Aslan'ı canlandırdınız proje hakkında ne düşünüyorsunuz?

Belgesel ilk yayınlandığında ne kadar iyi oynamışım diyordum. Şimdi tekrar izlediğimde çok daha iyi oynayabileceğim yerler olduğunu görüyorum. Bunun böyle olacağını oyuncu koçlarım da söylemişti zaten. İçerik itibariyle çok trajik ve duygusal bir projeydi Özgecan Aslan. Okuduğum yorumlar ve gelen mesajlarda da gördüğüm kadarıyla geri dönüşleri güzel oldu. Keşke böyle bir olay hiç yaşanmasaydı. Melek Özgecan'ı da bu vesileyle bir kez daha özlemle anmak istiyorum.

İÇİMDE YOĞUN BİR ÇALIŞMA İSTEĞİ VAR

Dizi mi, tiyatro mu, yoksa sinema filmi mi daha cazip sizin için? Oyunculukla ilgili hayaliniz, kaygınız nedir?

Dizi oyunculuğunu sinema oyunculuğuna tercih ederim şu an için. İçimde oldukça fazla bir motivasyon ve çalışma isteği var çünkü. Günlerce set bitmese gıkım çıkmaz muhtemelen. Tiyatroya gelirsek o bambaşka bir şey ve tiyatro yapmayı da çok istiyorum. Umarım yakın zamanda olur. Oyunculukla ilgili çok büyük hırslarım yok. Tabi ki sevilen, izlenen işlerde göz önündeki karakterleri hakkını vererek oynamak isterim. Ama benim için en önemli şey verdiğim emeğin karşılık bulması. Bambaşka işlerde, ters köşe karakterlerde kendimi gösterip, 'Ne kadar iyi oynamış' dedirtebilmek en önemli şey bence.

Piyano ve davul bilginiz ne seviyede?

5 yaşında piyano derslerine başladım. Ortaokulda konservatuvar sınavına girdim, kazandım ama gitmedim. Fazla disiplinli ve zor geldi sanırım. Sonrasında ara verdim fakat üniversitede tekrar ders almaya başladım. Davul derslerine de dört yıl önce başladım. İki enstrümanı da iyi seviyede çalabiliyorum. Bir müzik aleti çalabiliyor olmak müthiş bir hobi ve stres atma yolu bence.

BOŞ OTURMAK BENİ RUHEN YORUYOR

Sanırım bir de bir mağaza işletiyorsunuz...

Pandeminin tam ortasında oturduğum sitenin içine bir konsept mağaza açtım. Ben çalışma insanıyım. Boş oturmak beni ruhen çok yoruyor. Oyunculukta da bir işin ne kadar süreceğini ya da ne kadar işsiz kalacağını bilemediğin için hem maddi hem de manevi olarak mağaza açmak bana çok iyi geldi, gelmeye de devam ediyor.

SEKTÖR O KADAR DA SORUNLU DEĞİL

Şu an TV, sinema endüstrisinde oyuncular için sorunlu olarak gördüğünüz bir nokta var mı?

Birçok kişiye sorunlu olarak gelen sektör, bana hiç bu şekilde görünmüyor. Bu endüstrinin, elbette diğer sektörler kadar riskleri ve zorlukları var. Fakat iş güzel olup şans da yaver giderse birçok mesleğe göre hem maddi hem de manevi yönüyle hızlı ivme kazanılabilecek bir yer olarak görüyorum. İyi değerlendirmek ve azimle çalışmanın gerekli olduğunu düşünüyorum.

ÜLKEMİZDE BİNNUR KAYA DÜNYADA TOM HANKS

Ülkemizden veya dünyadan kendinize örnek aldığınız oyuncular var mı?

Ben bir noktada komedi oynamayı çok istiyorum ve Türkiye'deki örnek aldığım oyuncu bu anlamda Binnur Kaya. Bence çok doğal ve tadında bir oyunculuk sergiliyor. Hollywood oyuncularından da Tom Hanks ilk sırada sanırım. Gözleriyle her duyguyu aktarması beni çok etkiliyor.