Özgün'den Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'ne özel yayın

Yayımladığı Çocuk Şarkıları albümü dolayısıyla Türkiye Down Sendromu Derneği ile gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk kapsamında büyük ses getiren sanatçı Özgün, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'ne özel gerçekleştirdiği yayın ile de farkındalık hareketini sürdürdü.

Özgün'den Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'ne özel yayın

Özgün'ün kişisel Instagram hesabından yayınlanan programa oyuncu Aslı Tandoğan ve şarkıcı Gökhan Türkmen, Türkiye Down Sendromu Derneği Genel Sekreteri Fulya Solak Ekmen ile kızı Kayra ve Süreyya Ülkü Güler'in yanı sıra down sendromlu Barış Kelleci katıldı.

Özgün'den Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'ne özel yayın

Down Sendromlu Çocuklara Çok Daha Nazik, Sevgi Dolu, Sabırlı Davranılması Gerekiyor!

Özgün, yayında down sendromlu çocukların sorunlarına değindi. Oğlu Ediz'in de bu tarz problemlerle karşılaştığını belirterek, "Dünyada ve Türkiye'de genel olarak problemler yaşanıyor. Farkındalığın daha çok artması gerekiyor. Çocuklarımızın okulda yaşadıkları problemlere karşı özellikle yardımcı öğretmenlerin onlara eşlik etmesi gerekiyor. Bu tip kaynaştırma sınıflarında farklı gelişim gösteren çocuklara geri kaldıkları durumda ise ekstra yardımcı olabilmek için öğretmenlerin atanması ve bu sınıflarda böyle öğretmenlerin bulunması çok önemli." dedi.

Yepyeni projesi "Çocuk Şarkıları" albümündeki "Sayılar" şarkısının YouTube'daki izlenme gelirlerinin Türkiye Down Sendromu Derneği'ne bağışlandığını söyleyen Özgün, kampanyayı daha da büyüterek bu projesini sürdürüyor.