Pakistan yardıma muhtaç!...

Tarihinin en büyük sel felaketlerinden biriyle karşı karşıya olan Pakistan'da 8 milyon kişinin acil insani yardıma ihtiyacı olduğu açıklandı. Yaklaşık 4.6 milyon kişinin barınacak yeri olmayan ülkede özellikle bebekler büyük bir yaşam savaşı veriyor.

Pakistan yardıma muhtaç!...

Topraklarının beşte biri sular altında kalan Pakistan’da 20 milyon insan sel felaketinden etkilendi. 

Birleşmiş Milletler (BM), bölgede acil insani yardıma ihtiyacı olan Pakistanlı sayısını 6 milyondan 8 milyona çıkarırken, 4.6 milyon kişinin de barınacak yeri olmadığını açıkladı. 

Selzedeler için en az 6 milyon çadır gönderilmesi gerektiğini ifade eden BM, Pakistan’a yapılacak uluslararası yardımın artırılması için de çağrı yaptı.

Yaşanan felaket sonrası başta bebekler olmak üzere yüz binlerce Pakistanlı, kolera, sıtma ve ishal gibi hastalıkların kol gezdiği ülkede yaşam mücadelesi veriyor.

UNICEF’in üst düzey yetkililerinden Daniel Toole, Pakistan’ın daha aylarca uluslararası yardıma ihtiyacı olacağını söylerken, bölgenin acil nakdi yardım beklediğini ifade etti.

BM GENEL KURUL TOPLANTISI

BM Genel Kurulu da bugün Pakistan’daki sel felaketinden sonra oluşan insani durum hakkında tam katılımlı bir toplantı düzenleyecek.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın da katılacağı toplantının, "Pakistan’la dayanışma ilan etmek ve üye ülkeler ve uluslararası toplumdan daha fazla yardım harekete geçirmelerini istemek açılarından bir fırsat oluşturacağı" ifade edildi.

Hürriyet