Papa gazetecilerden para istedi

Vatikan, Papa'nın Mart ayında Küba ve Meksika'ya gerçekleştireceği ziyaret sırasında onunla aynı uçakta seyahat edecek gazetecilerden 7 bin Euro talep etti.

Papa gazetecilerden para istedi

Katolikler’in ruhani lideri Papa 16. Benediktus, 2005 yılından bu yana gerçekleştirdiği yurtdışı gezilerinin 23’üncüsünü, Latin Amerika’ya yönelik ise ikincisini Meksika ve Küba’ya yapacak.

Papa, 23-29 Mart tarihlerini kapsayacak geziye, Alitalia’ya ait özel papalık uçağıyla çıkacak. Genelde yapılan bir uygulama gereği, Vatikan haberlerini takip eden bazı gazeteciler de Papa uçağında yerini alacak.

Ancak bu ayrıcalık için akreditasyonlarını yaptıran gazeteciler, rekor düzeyde bir para isteğiyle karşılaştı. Vatikan Basın Ofisi Akreditasyon Merkezi, 7 bin Euro ödemek zorunda kalan gazetecilere, bu paranın, masrafların karşılanması için Alitalia’ya ödenmek zorunda olduğunu açıkladı.

"PARA VARSA RÖPORTAJ DA VAR"
Bunun karşılığında Papa’nın uçakta gazetecilerin karşısına çıkacağı ve birkaç soruyu cevaplayacağı belirtildi. Papalık uçağında bir yer edinebilmek için daha önce de bazı miktarlarda paralar ödemek zorunda kalan ancak ilk kez bu kadar fahiş bir rakamla karşı karşıya kalan gazeteciler arasında, Papalık heyetinin seyahat masraflarının da kendilerine ödetildiği dedikodusu baş gösterdi. Bazı yayın kuruluşları, Papa’yla seyahatin bedelinin her geçen gün daha da pahalılaşmaya başladığını belirtti.

CASTRO’YLA BİR ARAYA GELECEK
23 Mart’ta öncelikle Roma’dan Meksika’ya hareket edecek olan Papa 16. Benediktus, ertesi gün de Guanajuato’da Meksikalı çocuklarla biraraya gelecek. 25 Mart Pazar sabahı ise Bicentenario di Le¢n Parkı’nda bir ayini yönetecek, öğleden sonra ise Latin Amerikalı piskoposlarla birlikte akşam duası yapacak. Sonraki gün Kübaya geçecek olan Papa, Santiago Havalimanı’nda törenle karşılanacak ve öğleden sonra Antonio Macea Meydanı’ndaki ayine katıldıktan sonra 27 Mart’ta Havana’da, Küba Cumhurbaşkanı Raul Castro’yla bir araya gelecek. Papa’nın ziyareti, Devrim Meydanı’nda yöneteceği ayinin ardından sona erecek. (dha)