Özgür Özel'den flaş açıklamalar

Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP lideri, Bahçeli ile yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı ve ardından adaylık tartışmasına değindi. "Halkın sesi" vurgusu dikkat çekti.

Özgür Özel'den flaş açıklamalar

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 45 dakika süren görüşmesinin ardından partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katıldı. 

İYİ Parti'nin 31 Mart'ta tüm seçim çevrelerinde aday çıkarma kararına karşı çıkıp istifa eden eski Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem de grup toplantısında CHP'ye katıldı.

Özel "Sayın Bahadır Erdem baba evine katılıyor" dedi. Erdem de "Tek adam rejimini demokrasiyle sonlandırmak için elimden geleni yapacağım" ifadesini kullandı.

Ardından Özel, Erdem'e rozetini taktı.

Özgür Özel'den flaş açıklamalar

SARAÇHANE'DEKİ 'BOZDOĞAN DUVARI'

Özel, grup toplantısında şu mesajları verdi:

(Taksim'in 1 Mayıs'a kapanması) Çağrıda bulundum, arabuluculuk teklif ettik ama tüm bu önerilerimiz reddedildi. Elimiz havada bırakıldı. AYM kararına rağmen Taksim 1 Mayıs'ta emekçilere kapatıldı. Orada örülen utanç duvarını gördük. Surların önüne, sarnıcın önüne, tarihi kemerlerin önüne toma ve polisimizi dizerek orayı utanç duvarı haline getirdiler. O utanç duvarı tarihe geçti. O utanç duvarı hep hatırlanacak. O gün birileri anayasaya uymadılar. Emekçileri içeriye almadılar. Girmek isteyenler karşısında kendileri de emekçi olan polisimizle karşı karşıya getirildiler.

1 MAYIS TUTUKLAMALARI

- 49 yurttaşımız, önce gözaltına alındı ve tutuklandılar. Bir taraftan AYM kararına direnip kanunsuz emir verenler gençleri tutukluyor. Suçluların mağdur, mağdurların suçlu ilan edildiği bir süreçteyiz. Orantısız tutuklama tedbirinin ortadan kaldırılması gerektiğini hatırlatıyoruz. Gençler serbest bırakılmalı. Milletten kanuna uymasını isteyenlerin önce Anayasa’ya uyması gerektiğini hatırlatıyorum.

26 MAYIS'TA EMEKLİ MİTİNGİ

(Ekonomi) İstanbul'da ortalama kira 23 bin lira, asgari ücret 17 bin lira. Bunun Avrupa'da bir örneği yok. Ortalama kiranın yarısından az emekli maaşı alan dünyada hiçbir ülke yok. Emeklimize ve emekçimize yapılan zulmün altını çiziyoruz. Geçen bayram İstanbulluların yüzde 70'i tatile gidemedi, memleketine gidemedi. Önümüz kurban... Bırakın kurban almayı Kayseri'ye otobüs bileti almanın maaşı aştığı bir süreçteyiz.

ŞİMŞEK'E IMF GÖNDERMESİ

- Enflasyon maaşları dört ayda kuşa çevirdi. Herkesi 26 Mayıs pazar Büyük Emekli Mitingi'ne davet ediyorum. Emeklinin hakkını CHP alacak. Mehmet Şimşek... Harcamaları kısıp, tüketimi düşürecek bir yöntem arıyor. Görünmez IMF programı... Güya IMF yok ama hayaleti var. IMF'nin yap dediklerini vatandaşa yaptırıyor. Program Şimşek'in Gulyabani programıdır. Şu Gulyabani'yi biraz da zenginlere götür be kardeşim...

SİNAN ATEŞ İDDİANAMESİ 

(Sinan Ateş cinayeti ve Ayşe Ateş ile görüşmesi) Görüşmede birçok şeyi konuştuk. Arkasında olduğunu söyledik, bir kez daha ifade ediyoruz. İddianamelerle yeni gerçekler ortaya çıkar, adalete atılmış adımdır. Gazeteciler, iddianamenin kendilerinin gerisinde olduğunu gördüler. Bu iddianamenin iade edilmesi, asla yargılamaya başlanmaması gerekmektedir. 

- (Müfredat ve öğretmen atamaları) Müfredat önemli dedik, sesimizi duyuramadık. Çıkmış Milli Eğitim Bakanı 10 günde görüşlerini bildirsinler diyor, gülüyor. Küstahlık, küstahlık, küstahlık... 68 bin atama beklenirken, 20 bin mülakatlı atama söylediler. Biz atanmayan her bir öğretmenimizin arkasındayız, yanlarındayız.  

(İsrail ile ticaretin durması) Bizi ve kendilerini eleştirenleri haklı çıkardılar. Biz mazlum Filistin halkının yanında durmaya devam edeceğiz. İsrail'in Refah Sınır Kapısı'na saldırmasını kabul edilemez buluyoruz.  

- Siyasette rotayı millet belirler. Sandıkla inatlaşanlar kaybederler. Biz altı ay önce siyasette yeni bir yol açtık. Geçmiş hatalarımızı terk ederek, toplumdaki değişim dönüşüm talebini görerek büyük bir mücadele verdik. Bu yolculuğun ilk sınavında partimizi birinci parti yaptık. Şimdi hedeften sapmadan, özgüvenli biçimde devam ediyoruz. Türkiye İttifakı'nı büyüterek, ne yaptığımızı bilerek, bütün demokratları kucaklayarak yolumuza devam ediyoruz. 

BAHÇELİ İLE GÖRÜŞME 

- Seçimden sonra asla şımarmadan, kibre kapılmadan ilerliyoruz. Tüm siyasi partilerin genel başkanlarıyla görüştük, görüşmeye devam edeceğiz. Bugün Bahçeli, talep ettiğimiz randevumuz karşılanarak bizleri kabul ettiler. Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. Gayet olumlu, verimli geçen bir görüşme gerçekleştirdik. Fikir alışverişlerinden, ev sahipliğinden, yaptığı kıymetli aktarımlarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. 

- Erdoğan görüşmesinde 'Efendim gizli - kapaklı ne konuştunuz?' Tutulan kayıtlar partimin arşivine girmiştir. 

- Bahçeli ile yaptığımız görüşmeden sonra bana 'Açıklama yapabilirsiniz' dediği halde kendisini ayakta bekletmeyi doğru bulmadım. Seçim sonuçlarını samimiyetle değerlendirdiğimiz, tebriklerini kabul ettiğimiz, bundan sonraki sürece dair yapıcı değerlendirdiğimizi paylaşabilirim. Başta Filistin olmak üzere dış politikayı konuştuk. Ana muhalefet partisi olduğumuzun altını çizdik.  

ADAYLIK TARTIŞMALARI

- Gelecek seçime daha zaman varsa aday tartışması dostumuz tarafından iyi niyetli yapılsa da kötü niyetliler tarafından kışkırtılsa da kimseye faydası yoktur. Şimdiden aday tartışmaları başlatmanın CHP'ye çelme takmaktan başka bir gayreti yoktur. Ne kadar iyi niyetli de olsa, soru da gelse hiçbir arkadaşımın bu tartışmalara dahil olmasını istemem. Kimin gönlünden kimin geçtiğinin hiçbir önemi yok.

- Halkın sesini dinleyerek, CHP'nin Grubu'nda kararlaştırılarak, bu seçim başarısı nasıl geldiyse öyle belirlenecektir. Kimsenin şüphesi olmasın. Kendi adaylığımı dayatmak, tarihi bir fırsatı kaçırmak gibi bir hatayı yapmayacağımdan herkes emin olsun. Bu partiyi güçlendirmek boynumuzun borcudur. CHP kendi evlatlarından korkmaz, birileri istiyor diye birbiriyle uğraşmaz. CHP Türkiye İttifakı'nı kurdu, o ittifakı iktidar yapacak.