Pelin Körmükçü: 'Benim şansım kızım'

Pelin Körmükçü’nün ‘komik rollerin kadını’ sıfatına itirazı yok ama “Önemli olan, oyuncunun iyi anılması ve arkasından iyi sözler söylenmesi” diyor.

Pelin Körmükçü: 'Benim şansım kızım'

Filme dahil olma süreciniz nasıl gelişti?
Teklif, BKM’nin patronu Necati Akpınar’dan geldi. Zaten Tolga’yla benim, Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı ‘Bana Bir Şeyhler Oluyor’dan bu yana tanışıklığımız var. Necati’yle cast üzerinde konuşurken adım geçmiş ve ardından teklif geldi. Tolga’yı çok sevdiğim ve kalemine güvendiğim için tereddütsüz kabul ettim.

Senaryosunu bir komedyenin kaleme alması filme neler katıyor? Örneğin gişe garantisi veriyor mu?
Vermez olur mu, tabii ki veriyor. Çünkü güldürmek ağlatmaktan daha zordur. Bundan daha da zoru, Tolga bir film çekerek büyük bir sorumluluk aldı; taşın altına elini koydu. Onun inanılmaz bir gücü var, algıları çok açık ve komediye çok yatkın biri.

Vizyona giren Türk filmlerine bakınca, gişede komedi filmleri kazanıyor gibi görünüyor.  Türk insanı dizide dram beyazperdede komediyi mi görmek istiyor?
İnsanların dizilerde dram izlemek istediklerini sanmıyorum. Bunun sebebi, başka seçenekleri olmaması. En azından sinemada bir tercih yapma şansları oluyor. Sinemaya gittiğinizde bir sürü film arasından seçim yapabilirken, televizyonda belli başlı kanalların verdikleriyle yetinmek zorunda kalıyorsunuz. Ayrıca komedi, insanların kafalarındaki sorunlardan ve sıkıntılardan kurtulmasını sağlıyor, bu da tercihlerine yansıyor. Gerçekten günlük hayatta o kadar çok baskı ve stres altında yaşıyoruz ki...

“Gülmeyi, eğlenceyi severim”

Kariyerinizde farklı rollerde oynamanıza rağmen sizi komik rollerin oyuncusu olarak hatırlıyoruz. Bu anlamda doğru bir seçim yaptığınıza inanıyor musunuz?

Önemli olan, oyuncunun iyi anılması ve arkasından iyi sözler söylenmesi. Bunun dışında ister komediyle ister dramla meşhur olun, seyirci gözünde sevilmeniz önem taşıyor.

Günlük hayatta nasıl birisiniz; komik mi yoksa hüzünlü mü?
Komiğimdir. Aslında komik derken neşeliyim demek daha doğru olacak. Konuşmayı, gülmeyi, eğlenceyi severim. Neşeli insanlardan ve onlarla olmaktan keyif alıyorum.

Oyunculuk kriterleri nasıl bir değişim geçiriyor?
Bu işe ilk başladığım senelerde, oyuncu çok daha azdı o yüzden evden çıkarken dört valizle çıkardım, çünkü dört dizide birden oynuyordum. Alternatif yoktu. Yeni oyuncular için konuşacak olursak, onların işi daha kolay diyebilirim. Yeni nesil çok güzel ve yakışıklı. Yine de her ne kadar işleri kolay olsa da isimlerini geleceğe taşıyabilecekleri konusunda şüpheliyim. Eskiden beri bu işi yaptıkları halde, birtakım başka şeylerle kendini öne sürüp lanse eden insanların durumlarıysa, böyle gelir böyle gider. En doğrusu, yaptığın işi hazmederek yükselmek.

“İyi ki anne olmuşum”

Biten evliliğinizin ardından “Bekarlık sultanlıktır” demişsiniz. Fikriniz değişti mi?
Öyle mi demişim? Belki de demişim, doğrudur (gülüyor). Çok da büyük konuşmak istemiyorum ama yaşanılan bir ayrılıktan sonra insan biraz dinlenmek istiyor. Ayrıca ayrılığın iyi yanları da olabiliyor. Mesela özgür oluyorsunuz, ortak kararlar almak zorunda kalmıyorsunuz. Ama öte yandan da yalnız bir hayat ömür boyu söz konusu olamaz. Benim en büyük şansım, kızımın olması. İyi ki onu dünyaya getirmişim, iyi ki anne olmuşum.

Erdinç Yapan

Konular Röportaj