Polat çiftiyle ilgili şaşırtan Banu Parlak detayı

Kara para akladıkları, vergi kaçırdıkları ve son olarak silahlı saldırıya azmettirme gerekçesiyle tutuklanan Dilan ve Engin Polat'ın, tutuklanmadan önce tartışma yaşadıkları isimler hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Polat çiftiyle ilgili şaşırtan Banu Parlak detayı

Sabah Gazetesi'nden Arzu Kaya'nın haberine göre Polat çifti, şarkıcı ve güzellik merkezleri sahibi Banu Parlak ve birlikte iş yaptığı iddia edilen Halil İbrahim Kalkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

"BENİ VURDURTMAK İÇİN TETİKÇİ TUTTULAR"

Bir dönem yakın arkadaş olan ancak yıllar önce araları açılan Dilan Polat ve Banu Parlak arkadaşlığı adliyede son buldu. Banu Parlak, Dilan ve Engin Polat'ın tetikçi tutarak kendisini vurdurtmak istediğini öne sürdü.

Bir video yayınlayan şarkıcı Parlak, "İlk husumetimiz ben güzellik merkezi açtığımda başlamıştı. 'Benim güzellik merkezim varken sen nasıl güzellik merkezi açarsın' diye, sonrasında olaylar kapandı. Ben kapandı sanmışım bunlar oturdukları semtte bir gencin parasını alarak borç adı altında bu parayı geri vermek için Banu Parlak'ı vurmayı şart koşmuşlar" iddiasında bulunmuş bu olaydan bir süre sonra geçen ay Parlak'ın güzellik merkezi kurşunlanmıştı. Polat, Parlak'ın iddialarını sosyal medyada sert bir dille yalanlamıştı.

"ALACAĞIM VARDI, VURDURTTULAR"

Aynı şekilde geçen ay Halil İbrahim Kalkan isimli kişi, ayaklarından vuruldu. Olay sonrası kendisini tetikçilere vurdurtan kişilerin Dilan Polat ve eşi Engin Polat olduğunu iddia etti.

Kalkan katıldığı bir yayında Engin Polat'ın babasından alacağı olduğunu söyleyerek, "500 bin lira elden kendisine para verdim. Babası bana güzellik merkezi bayisi verecekti. 2017 yılında yaşandı, o günden beri paramı almaya çalışıyorum. Daha sonra Banu Parlak ile aralarında bir sorun vardı. Bana da 'Banu Parlak'a ateş et' dedi, ben kabul etmedim" dedi.

"SORUŞTURMANIZ BİTMEDİ" TAKİPSİZLİĞİ

Bu açıklamaların ardından Dilan ve Engin Polat avukatları aracılığı ile suç duyurusunda bulunarak Parlak ve Kalkan'ın cezalandırılmalarını istedi. "Suç uydurma" suçundan soruşturma başlatıldı.

Savcılık ise dikkat çeken bir karara imza attı.

Polatlar hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmanın tamamlanmadığı, dolayısıyla "suç uydurma" suçunun da yasal unsurlarının oluşmadığını belirten savcılık, Dilan ve Engin Polat'ın şikayeti hakkında takipsizlik kararı verdi.

Tarihler 1 Kasım 2023'ü gösterdiğinde İstanbul'da hareketli anlar yaşandı. Dilan Polat, eşi Engin Polat ve çalışanları kara para aklama operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

Polat çifti "Kara para aklama", "vergi kaçırma", "örgüt kurma" suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine atıldı. İki gün önce ise sıcak bir gelişme yaşandı.

Fenomen Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanmasına ilişkin soruşturma kapsamında azmettirici oldukları öne sürülen Engin Polat, eşi Dilan Polat ve babası Sezgin Polat'ın ifadeleri alındı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Küçükçekmece Adalet Sarayı'na getirilen şüpheliler Engin Polat, Dilan Polat ve Sezgin Polat, "Kurşunlama olayıyla bir ilgimiz yok" açıklamasını yaptı.

Ancak Dilan Polat ve Engin Polat, silahlı saldırıya azmettirme suçundan da tutuklandı.