Profesör kardeşlerin vesayet savaşı!

Ayla Altıok, Parkinson’a yakalandı. Vasisi olan oğlu Prof. Dr. Ender Altıok tarafından bakım evine yatırıldı! Ancak kızı Prof. Dr. Nedret Altıok, mahkemenin kapısını çaldı. “Annem kötü şartlarda bakılıyor. 1 yılda çöktü! Vasisi ben olayım” başvurusundan bulundu.

Profesör kardeşlerin vesayet savaşı!

Takvim Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine göre profesör kardeşler arasında vasi savaşı başladı.

Olay yargıya taşındı

Prof. Dr. Ender Altıok, Medikal Genetik alanında, kardeşi Nedret Altıok ise klinik farmakoloji alanında uzmandı. Anneleri Ayla Altıok, geçtiğimiz yıllarda Parkinson'a yakalandı. Hastalığı hızla ilerlemeye başladı. Bunun üzerine Ender Altıok, annesine vasi olarak atandı. Aynı yıl da 96 yaşındaki hasta kadını Üsküdar'daki özel bir bakım evine yatırdı! Ancak iddiaya göre Ayla Altıok, kötü bakım şartlarından dolayı hızla kilo vermeye başladı. Hastalığı daha da ilerledi, tuvaleti temizlenmeden saatlerce yatakta kaldı!

Prof. Dr. Nedret Altıok'sa annesine iyi bakılmadığını belirterek bakımevi hakkında suç duyurusu yaptı.

Ayrıca yaşlı kadına vasi olmak için Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kapısını çaldı.

1 yıldır annesinin sağlık durumunun kötü gittiğini fiziken çöktüğünü gösteren fotoğrafı da mahkemeyle paylaştı. "Ağabeyim Ender Altıok, annemin durumunu umursamıyor. Annemi bakım evinden çıkartıp evimde bakmak istiyorum" ifadesini kullandı.

Ancak talebi, olumsuz yanıt aldı.