Profesörleri dolandıran sahte polis şefi bu kez Bilecik'te ortaya çıktı!

Aralarında, Prof. Nilüfer Narlı ile Prof. Ahmet Demirel’in de olduğu çok sayıda kişiyi telefonla dolandıran şebeke bu kez Bilecik’in bir köyünde ortaya çıktı.

Profesörleri dolandıran sahte polis şefi bu kez Bilecik'te ortaya çıktı!

HALKTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre telefon dolandırıcılarının ağına bu kez Bilecik Söğüt’ün Hamitabat Köyü’nde yaşayan çiftçi Ahmet Köse (68) düştü. 

Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya göre, Urfa-İstanbul ve Bilecik üçgeninde 30 Mayıs 2022 akşamı baş döndürücü bir telefon trafiği yaşandı.

Köyden, Söğüt’teki evine giden Ahmet Köse ilk olarak saat 21.13’te arandı. HTS raporuna göre Köse'yi arayan kişi Urfa'nın Haliliye ilçesinde bulunuyordu.

‘Evden çıkma takip ediliyorsun’

Arayan kişi kendisini ‘2. Sınıf Emniyet Müdürü Adem Travacı’ olarak tanıttı ve hemen konuya girdi. Köse’ye “Adınız FETÖ soruşturmasına karıştı. 3 ayrı hesap açılmış. Adınıza Avrupa’ya para gönderiliyor” dedi ve “Şimdi telefonu sayın savcıma veriyorum” dedi. İlk duydukları ile endişelenmeye başlayan Köse, sahte savcıyı dinlemeye başladı: “Sen mağdursun. Söğüt’ten 3 kişiyi aldık. Çatışmaya girdik. Evinden çıkma. Takip ediliyorsun. Telefonun açık olsun dinleniyorsun” diye konuştu.

Dolar ve altınları tek tek saydı

Sahte savcı ile konuşan Köse’nin korkusu daha da arttı. Sahte savcı ve polis müdürü gece 12.00’ye kadar Köse ile temasta oldu. Görüşmenin birinde savcı “Eve baskına geleceğiz” dedi ve evdeki para ve altınlarla ilgili bilgi vermesini istedi. Sahte savcı böyle söyleyince Köse de başladı varlıklarını saymaya: “Evde 7.500 dolar, 17 tane tam altın, 27 tane çeyrek altın, bir bilezik, bir zincir kolye ile bin 950 lira ile 220 Riyal var.” Evdeki Riyal’in sebebi ise Köse’nin yakın zaman önce Mekke’ye Hacca gitmesiydi.

Aracın camını açtı çantayı verdi

Köse’de altın ve para olduğunu belirleyen şebeke, İstanbul’dan 2 kişiyi yola çıkardı. İki kişi Esenler Otogarı’nda kiraladıkları ticari taksi ile Bilecik’e gitti. Savcı ve polis, Köse ile paraları almaya gidenleri yönlendirdi. Köse, talimat gereği aracının dörtlerini yaktı ve beklemeye başladı. Saat 03.00 gibi iki kişinin içinde olduğu taksi, Köse’nin aracının yanında durdu. Araçtakilerden biri indi. Köse, yanına gelen kişiye altın ve dolar dolu çantayı verdi.

‘Evine git rahat uyu’

Para ve altınları alan şebeke Köse’ye “Sen şimdi evine git rahat uyu. Gerekli incelemeleri yapıp eşyalarını sabah iade edeceğiz” dedi. Köse evine gitti; uyudu. Sabah 06.00’da, pazara mal gönderecek bir köylüsü arayınca uyandı. Köse, dolandırıldığını da bu sırada anladı.

Köse, temasta olduğu şebeke üyesine “Beni dolandırdınız. Karakola gidiyorum” dedi. Şebeke üyesinin yanıtı “Polise gitme. Operasyonu mahvedersin” oldu.

Köse bu kişiyi dinlemedi ve Söğüt İlçe Jandarma Karakolu’na gitti.

4 kişi hakkında ‘dolandırıcılık’ davası

Savcılık ve polis etkin bir soruşturma yürüttü. Şebeke lideri İlhan Toprak (41) ve kayınbiraderi Yasin Demir (38) ile Köse’den parayı alan Ferhat Altaş (21) ile Hamza Turan (21) yakalandı. Bu kişilere ‘nitelikli dolandırıcılık’ davası açıldı. Davanın bir sonraki duruşması ise eylül ayı ortasında.

Öksüz torunu için hazırlamış

Telefonla ulaşılan Ahmet Köse “Giden para ve altınları, öksüz bir torunum var. Onun düğünü için hazırlamıştım. Bu yüzden çok üzüldüm. İçimi yaktı. 2 gün önce düğünü oldu” diye konuştu.