Reyhan Karaca: "Yaşadığımız ahlaki çöküşün sebebi internet"

"Sevdik Sevdalandık" şarkısıyla kalplerde taht kuran şarkıcı Reyhan Karaca, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Reyhan Karaca: "Yaşadığımız ahlaki çöküşün sebebi internet"

Posta Gazetesi'nden Alev Gürsoy Cimin'in röportajından...

90’lara özlem neden bitmiyor sizce?

Duygu eksik. İnsanlar artık hızlı yaşıyor, hızlı tüketiyor. Şarkılara da bunun yansıması çok doğal. O dönem gerçek star’lar çok fazlaydı. Şimdi de güzel isimler yetişiyor ama bir de bir şarkıyla ünlenip kendini star sanan ve sonra ikinci şarkısı tutmayınca yüzüne bakılmayan ve kafayı yiyen insanlar var.

Gündeme bakınca en çok canınızı yakan konular neler?

Kadına, çocuğa ve hayvana şiddet. Şiddetin hakim olduğu bir karabulut çöktü üzerimize. Bir ahlak çöküşüne doğru yol alıyoruz. Bunu neye bağlıyorsunuz? İnternetin hayatımıza bu kadar çok girmesiyle oldu her şey. Bir kere tecavüzler çoğaldı. Kaçırmalar çoğaldı. Çocuk yaştaki kızların sosyal medyada tanımadıkları insanların peşinden gidip mağdur olduğu olaylar çoğaldı. Tamamen çağın getirdiği hastalıkla uğraşıyoruz. Bu da internet. Yüzde 40 faydası varsa yüzde 60 zararı var.

SOSYAL MEDYADA ZEHİRLENİYORUM

Doğru kullanıldığında sosyal medya önemli bir araç. Siz ne düşünüyorsunuz?

Instagram’a girerim arada. Ama altı ay tüm hesapları kapatmışlığım da var bir dönem. Ve çok rahat ettim çünkü zehirleniyorum orada. Fikrim, duygularım zehirleniyor, o linç güruhunu sevmiyorum.

Siz de bir dönem sosyal medya lincinden nasibinizi aldınız...

Siyasi konularda. Fakat benim siyasi tarafım çok zayıftır. Şunu biliyorum ki; başımıza bir büyük seçilmişse ve beni bir şekilde herhangi bir etkinliğe, resepsiyona davet etmişse, benimle temasta olmak istiyorsa, bu kim olursa olsun, çağırıldığım yere giderim. Çünkü devletime ve bayrağıma saygılıyım. Siyasi görüşüm ise kimseyi ilgilendirmez. Bu konuda linç yedim maalesef. Sosyal medya insanları kutuplaştırıyor.