Rize'yi sağanak vurdu, acı haber geldi!

Rize'nin Ardeşen ilçesinde sağanak etkili olurken, dereler taşınca köy yolları, ulaşıma kapandı. Bazı evlerin zemin ve bodrum katlarını ise su bastı. 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 3 kişi ile ilgili kayıp ihbarı yapıldığı belirtilerken, 4 kişi de enkazlardan yaralı olarak kurtarıldı.

Rize'yi sağanak vurdu, acı haber geldi!

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Doğu Karadeniz Bölgesinde etkili olan şiddetli yağış, yaşamı olumsuz etkiliyor. Rize’de sağanak nedeniyle derelerin su seviyesi yükseldi.

YOLLAR ULAŞIMA KAPANDI

Ardeşen ilçesinde bazı dereler taşarken, Armağan köyünde yollar, ulaşıma kapandı. Işıklı köyünde ise bazı evlerin zemin ve bodrum katlarını su bastı.

“DERE YATAKLARINDAN UZAKLAŞIN” ÇAĞRISI

Karadeniz Sahil Yolu Işıklı mevkisinde ise ulaşımda aksama yaşanırken, şiddetli yağışın sürdüğü bölgede taşkın riskine karşı yetkililer, dere yataklarından uzak durulması çağrısı yapıldı.

HEYELAN MEYDANA GELDİ

Öte yandan etkili olan sağanak nedeniyle Ardeşen ilçesi Armağan köyü Dereciler mevkisinde heyelan meydana geldi. Heyelanda yamaçtan kopan toprak kütlesi nedeniyle yol ulaşım kapandı.

Pazar ilçesinde ise sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Bazı sürücüler araçları ile yolda kaldı.

BİR KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI, KAYIPLAR VAR

Rize'de merkeze bağlı Muradiye Beldesi'nde şiddetli sağanak yağış nedeniyle heyelan sonucu yıkılan 3 katlı evin altında kalan 3 kişiden 1'i olan Hacere Mert enkaz altından cansız olarak çıkartıldı. Eşi Nuri Cemal Mert ve yağmurdan kaçarak evin altına sığındığı öğrenilen Batuhan Delihasan'ı ise arama çalışmaları AFAD, İDAK, AKUT ve JÖAK ekipleri tarafından sürdürülüyor.

 

Konular Rize