Sacit Aslan yazdı: "Gördüğün her şeye mal gibi bakacaksın"

Sacit Aslan'ın sosyal medya hesabında yayınladığı ve kısa sürede 6 bini aşkın kullanıcı tarafından beğeni alan bu yazısını, Instagram sözde 'topluluk kurallarını ihlal ettiği' gerekçesiyle kaldırdı.

Sacit Aslan yazdı: "Gördüğün her şeye mal gibi bakacaksın"

Gördüğün her şeye mal gibi bakacaksın.

Konu ne olursa olsun düşünceni söylemeyeceksin. Asla eleştiri yapmayacaksın, yapacaksan söylemlerinden önce temenna edeceksin ve beğenilerini arz edeceksin.

Hokkabazlar ve soytarılar senin hayatın, yaşamın hakkında karar sahibi olacak ve dünya görüşüne yön verecek.

El kadar çocukların ırzına geçilecek mal gibi bakacaksın.

Her gün kadın cinayetleri olacak mal gibi bakacaksın.

Siyasetçi talimat verecek mal gibi bakacaksın.

Dünyada kırmızı bültenle aranan yamyamlar etrafında cirit atıyor olsa bile sen yine mal gibi bakacaksın.

Ekranlarda, baldızınla yatan, baldızını öldürüp gömen, kocası ve sevgilisi aynı anda yayına bağlanıp hasbıhal eden, kocasından başka dost edinen kadınlar, evinden kaçıp pezevenklere sığınan genç kızlar, torunu yaşındaki kızları koynuna alan hayasızlar, 3-4 kadınla yaşamayı normalleştiren erkek artıkları daha ne ararsan mebzul miktarda mevcut ama sen eleştirmeyeceksin sadece mal gibi bakacaksın.

Nerede cahil cühela ahlak yoksunu varsa hepsi akil kişi olmuş millete fazilet bezirganlığı yaparken sen sadece 'Eyvallah' diyeceksin.

Edebi cümlelerle derin mesajlar veriyor diye savunması yapılarak, meyhane, kerhane, pavyon güzellemesi yapılmasına asla karşı çıkmayacaksın mal oğlu mal gibi bakacaksın.

Hunharca işlenmiş onlarca cinayetleri, hiç olup gitmiş binlerce insanın hayatını, sönmüş ocaklar gözardı edilerek, romantik bir şekilde tüm rezillikler vitrine konacak ve sen hepsine mal gibi bakacaksın.

Bulanık suda balık avlamaya devam eden birileri de servetine servet katmaya devam edecek.

Ve sen yine mal gibi bakacaksın çünkü senden istenen bu.


Sacit ASLAN / https://www.sacitaslan.com/gordugun-her-seye-mal-gibi-bakacaksin-yazisi-576874